Whiplash review

Whiplash posterWhiplash **** 1/2

Regie: Damien Chazelle

Met J.K. Simmons, Miles Teller, Paul Reiser, Melissa Benoist, Austin Stowell,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van andere Oscar winnende films zoals Birdman.

Het verhaal: Andrew is een jongen met een droom. Graag wil hij de beste drummer in de wereld worden, dus beslist hij om naar New York te verhuizen en daar zijn carrière uit te bouwen. Op zijn school komt hij in contact met de dirigent en hoogleraar Fletcher, één gevreesd figuur op de campus, maar hij ziet potentieel in Andrew…

Miles Teller & JK Simmons in Whiplash

Ons verdict: Met 3 Oscars en een top-50 notering op IMDb is deze Whiplash één van de films die door de mazen van onze drukke agenda is geslipt. Een kleine schande, want deze opener van het Sundance Film Festival 2014 is een absolute aanrader. De oscarprestatie van J.K. Simmons heeft hier veel mee te maken, want nog nooit presteert Simmons wat hij nu doet in zijn rol als de veeleisende muziekleraar Fletcher. Maar ook Miles Teller laat voor de eerste keer een indrukwekkende prestatie achter als de gedreven drummer Andrew. De eerste clip die ooit gelanceerd werd van deze film zet meteen de toon voor de hele film en een prachtige climax op het einde. De grootste kracht van Whiplash is zijn uniek karakter: deze film is niet te vergelijken met één of andere film die in het verleden gemaakt is en dat is toch wel exceptioneel voor de 21ste eeuw. Uit armoede hebben we hem moeten klasseren onder Oscarfilms, maar we kunnen je verzekeren dat Whiplash veel meer is.

Kortom, Whiplash is een must see! Bekijk onderaan nogmaals de legendarische scène die deze Whiplash maakt tot wat het is:

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter