Tag recensie

Tag recensieTag ***

Regie: Jeff Tomsic (I’m Having a Difficult Time Killing My Parents)

Met Ed Helms, Jon Hamm, Jake Johnson, Jeremy Renner, Hannibal Buress, Annabelle Wallis, Isla Fisher, Leslie Bibb, Rashida Jones, Lil Rel Howery,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Game Night met een occassionele bullet-time uit Sherlock Holmes.

Het verhaal: 5 vrienden spelen al heel hun leven lang tijdens de maand mei tikkertje, maar 1 van de vrienden, Jerry, werd nog nooit getikt. Nu hij beslist om zich terug te trekken uit het spel, zetten Hoagie, Chilli, Bob & Kevin alles op alles om hem tijdens zijn trouw te tikken.

Tag recensie

Ons verdict: Yes, nog eens een film waar Jeremy Renner een rol mag vertolken, want zijn afwezigheid in The Avengers: Infinity War & Mission: Impossible – Fallout was opmerkelijk. Had het deze topfilms van 2018 nog beter gemaakt? Hmm, twijfelachtig, maar anyway.

Samen met Jon ‘Mad Men’ Hamm leidt hij de cast van deze Tag, een humoristische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een iets grotere vriendkring van Amerikanen die niet wilden opgroeien. Sterk concept, maar ze zijn niet de eersten als je denkt aan Gold, The Founder & Adrift. Desondanks voelt Tag heel origineel & authentiek aan met castleden zoals Ed Helms, Jake Johnson, Hannibal Buress, Isla Fisher & Leslie Bibb die de humor losjes uit hun pols gooien. Het gevolg is dan ook dat Tag alles behalve saai, langdradig & conventioneel is. Sterker nog, het einde is zelfs zeer hartverwarmend zonder in het cliché te hervallen en regisseur Jeff Tomsic doet er goed aan om af en toe een sterk shot te integreren in de film. Geef toe, CGI is toch niet enkel voor actie bedoeld? Mocht Tag wat ambitieuzer zijn? Zeker, want op het niveau van humor moeten ze toch onderdoen tegenover een Game Night, mede dankzij Ed Helms & Jake Johnson die onder hun gebruikelijke niveau acteren.

Kortom, Tag is een leuke film zonder meer, maar ik zou toch nog even afwachten om deze thuis te zien. Tenzij in gezelschap, want daar komt Tag tot zijn recht.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.