Nocturnal Animals review

Nocturnal Animals posterNocturnal Animals ****

Regie: Tom Ford (A Single Man)

Met Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Armie Hammer, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Michael Sheen, Andrea Riseborough,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Hell or High Water & A Single Man.

Het verhaal: We maken kennis met Susan die in de sloop zit na haar 2de huwelijk en rond die periode een boek krijgt van haar ex-man met de titel Nocturnal Animals, een koosnaam die ze vroeger van haar ex-man Edward kreeg.

Amy Adams in Nocturnal Animals

Ons verdict: Geen enkele regisseur kan het esthetische zo goed op het witte doek projecteren als mode-icoon Tom Ford. Met A Single Man bewees Tom Ford reeds dat hij een film kan regisseren in alle glamour en met Nocturnal Animals bewijst hij het een 2de keer.

Tom Ford’s voetdruk komt weer helemaal voor in Nocturnal Animals: mooie locaties in combinatie met prachtige kunstwerken en mooie outfits zoals Tom Ford deze alleen kan maken. Maar het blijft niet bij glam ‘n glamour: Nocturnal Animals is een stuk gruwelijker dan zijn voorganger en dat geeft het net dat beetje meer. Ford was slim om in deze meer donkere versie een serieuze cast bij elkaar te brengen: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon & Golden Globe-winnaar Aaron Taylor-Johnson aan kop krijgen het meeste screentime in het verhaal door Austin Wright (Tony and Susan) en leggen mooie acteerprestaties neer. Tot slot is het mooi te zien hoe de regisseur de realiteit en de fictie in de film Nocturnal Animals bij elkaar knoopt met zowel de verhalen als de symboliek.

Kortom, Nocturnal Animals is het donkere broertje van A Single Man. Wij konden het pruimen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter