Oblivion review

Morgan Freeman & Tom Cruise in Oblivion posterOblivion **** 1/2

Regie: (TRON: Legacy)

Met , , , , ,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Minority Report en Sunshine.

Het verhaal: Jack en Victoria zijn één van de laatste resterende mensen op Aarde die verwoest is na een oorlog tussen plunderaars en de mensheid. Jack onderhoudt de drones op Aarde die de allerlaatste middelen van de Aarde willen opnemen en transporteren naar Titan, een maan van Saturnus die bewoonbaar is voor overlevenden. Op een dag landt er een ouderwets ruimteschip op Aarde waarvan de crew vreemd genoeg bijna helemaal door de drones wordt uitgemoord. Jack weet Julia te redden, een mysterieuze vrouw die meer dan 60 jaar in slaap is gehouden in het ruimtetuig en bekend is vanuit Jack’s dromen.

Oblivion Wallpaper

Ons verdict: Tom Cruise en science fiction is steeds een goede combinatie geweest. Met Minority Report wist hij het serieuze in het genre naar boven te brengen, zo geloofwaardig dat de Europese Commissie futuristische scenario’s is gaan uitbouwen met adaptatie van ‘s kortverhaal als inspiratiebron. War of the Worlds was dan weer een cult-klassieker die een iets mindere wending kreeg, maar toch maakte de prestatie van Tom Cruise (en Dakota Fanning) deze film. Een terugkomst van Tom Cruise naar het genre is een stap die we altijd zullen toejuichen op de MoviePulp-redactie.

Met Oblivion maakt hij weer een verbluffende film met bovendien een sterk verhaal naar de hand van (de maker van TRON: Legacy), spanning & sensatie alom en een aantal opmerkelijke cliffhangers die de film maken. Cruise wordt eveneens ondersteund door een even sterke cast: , en vooral leggen een formidabele prestatie neer in Oblivion. Dit alles samen brengt mij tot de conclusie dat Oblivion wel eens de film van het jaar kan worden, een absolute aanrader om in de cinemazalen te bekijken.

Kortom, Oblivion wordt volgens MoviePulp de film van het jaar. Bekijk onderaan de filmclip Interrogation, Crash Survivor en Attacked in the Library en oordeel zelf:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Oblivion review”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Alhoewel ik aangenaam verrast was door Oblivion (zeker een serieuze stap voorwaarts voor Kosinski – de maker van de blinkende draak Tron: Legacy), vind ik ****1/2 (en aldus quasi perfect volgens jou) er redelijk zwaar over. Toegegeven visueel valt er weinig af te dingen op Oblivion. De CGI is verbluffend, en zeker in de eerste helft was ik geintrigeerd, maar daarna wordt er iets te duidelijk ideeën gestolen van pakweg The Matrix en andere -betere- SciFi films. Ik hou het op ***1/2 max.!

    Please wait...
  2. Ben het eens met jou K. Sterke start, en daarna bergaf. Zeker geen topper van het jaar, maar degelijk vertier voor op een luie zondag.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter