The Founder review

The Founder posterThe Founder ****

Regie: John Lee Hancock (The Blind Side, Saving Mr. Banks)

Met Michael Keaton, John Carroll Lynch, Patrick Wilson, Linda Cardellini, Laura Dern, B.J. Novak,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van The Wolf of Wall Street.

Het verhaal: We volgen het verhaal van Ray Kroc, de genie achter de franchise van het wereldwijde fast food-imperium McDonalds.

The Founder met Michael Keaton over het opstarten van de McDonalds-franchise

Ons verdict: Geen enkel redactielid van MoviePulp.be kan zeggen dat hij geen fan was van Michael Keaton. De charismatische acteur wist onze jonge harten te veroveren door in de huid te kruipen als allereerste Batman en in 2015 na een betrekkelijk lange afwezigheid verdiende de acteur eindelijk een Oscar-nominatie voor zijn bijdrage in Birdman. Ook mogen we niet vergeten dat hij bijdroeg tot films zoals Tarantino’s Jackie Brown & het recente Spotlight. Eén ding is zeker: De jongen kan wel wat meer dan enkel een superhelden kostuum dragen!

Waarom deze inleiding over Michael Keaton? Wel, The Founder gaat en staat met de geweldige prestatie van Michael Keaton die volledig onterecht geen Oscar-nominatie kreeg voor deze rol. De dynamiek die hij opbrengt in de film springt van de ene acteur naar de andere met noemenswaardige bijdrages door John Carroll Lynch (Shutter Island, Gran Torino), Patrick Wilson (Watchmen, The Conjuring) & Linda Cardellini (Bloodline). Heerlijk. Het intrigerend verhaal van de grootste wereldwijde franchise van de jaren ’80 & ’90 wordt bovendien schitterend gebracht door regisseur John Lee Hancock en dat mag ook niet verwonderen als gerenommeerd scenarioschrijver van The Blind Side & Snow White and the Huntsman. Tot slot fietst het verhaal door zijn bijna 2 uur looptijd als een trein in een aangenaam cinematografisch jasje.

Kortom, 2017 is een geweldig jaar voor de cinema en The Founder draagt bij tot dit succes. Aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter