The Hangover Blu-ray review

The Hangover coverThe Hangover****

Regie: Todd Phillips

Met: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Ken Jeong

Speelduur: 100′ (extended cut: 108′)

Hilarische komedie van de makers van Old School***!

Het verhaal: Een aantal vrienden ontwaken na een onvergetelijk vrijgezellenfeestje in Las Vegas. Vreemd genoeg herinnert zich niemand van de bende zich juist wat ze allemaal uitgestoken hebben. Nu moeten ze zich proberen te herinneren wat er precies allemaal gebeurd is! Van wie is de baby in de kast van hun suite in Caesars Palace? Wat doet die tijger in de badkamer? Waarom mist één van hen een tand? Maar vooral: waar is de bruidegom? Het wordt een hilarische race tegen de klok om tijdig op het huwelijk te geraken…

the-hangover-pic1

Ons verdict: The Hangover groeide geheel onverwacht uit tot één van de meest succesvolle komedies aller tijden. Natuurlijk was ook ondergetekende benieuwd en ging al snel op onderzoek in een donkere bioscoopzaal in de buurt. En wat bleek? De hype was voor een keer eens niet onterecht! Niet alleen alleen is het concept van The Hangover geweldig gevonden, bovendien is de uitwerking op vele momenten briljant. Phillips had al enkele succesrijke komedies op zijn actief (Road Trip, Old School en Starsky and Hutch), maar de grote meerderheid kon me niet altijd charmeren. Bij The Hangover klopt bijna het hele plaatje. De muziek, de timing, het vlotte tempo en vooral de humor! The Hangover is van begin tot eind hilarisch grappig, zonder ergens te platvloers te zijn. De geweldige cast is overigens een ander zeer sterk punt van deze uiterst succesvolle komedie! Kortom, iedereen die zich eens geweldig goed wil amuseren en heerlijk schuddebuiken van het lachen zal zich de aanschaf van The Hangover niet beklagen!

De Blu-ray: Het 2.35.1 HD-formaat ziet er goed uit, zonder echt potten te breken. Contrast en zwartniveau zijn beiden prima, maar de scherpte stelt af en toe wat teleur. De kleuren zien er dan weer erg levendig uit, met een natuurlijke aanblik. Dramatische oneffenheden zijn gelukkig niet aan de orde. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track is op de voorste kanalen gericht, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De aanwezige filmmuziek komt dan weer erg goed tot haar recht en zorgt voor wat leven in uw huiskamer! Ruis en andere ellende vormt geen probleem. De meest interessante extra op de Blu-ray is (naast de uitgebreide ‘extended cut’) de picture-in-picture-commentaartrack bij de bioscoopversie door regisseur Todd Phillips en acteurs Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis. Wie nog niet genoeg had van de lollige foto’s tijdens de aftiteling zal genieten van “More pictures from the missing camera” (13 min.), terwijl “Map of destruction” (16 min.) de kijker meeneemt langs de diverse locaties uit de film. “The madness of Ken Jeong” blijken een achttal minuten aan weggeknipte scènes van dit geflipte personage te zijn, terwijl ook in “Action mash-up” (1 min.) en het bloopers filmpje er nog wat extra te lachen valt. Als laatste is er nog een muzikaal optreden van The Dan Band (1 min.), enkele exclusieve BD-live extra’s (Cursing mash-up en de Iron Mike teaser) en hebt u de mogelijkheid om gratis een digitale kopie van de komedie te downloaden.

Kijk ook even hier voor de leuke bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter