A Very Murray Christmas op Netflix België review

A Very Murray Christmas posterA Very Murray Christmas *

Regie: Sofia Coppola (Lost in Translation)

Met Bill Murray, Paul Shaffer, Rashida Jones, George Clooney, Miley Cyrus, Amy Poehler, Michael Cera, Chris Rock, Jason Schwartzman,…

Speeltijd:

Ga gewoon niet zien, zelfs niet op Netflix, zo erg is het.

Het verhaal: Bill Murray wordt gevraagd om gastheer te zijn voor een kerstshow, maar op de avond van de live show is New York helemaal ondergesneeuwd, waardoor de gasten niet naar diens show kunnen komen…

Bill Murray in A Very Murray Christmas

Ons verdict: Ken je het? Die dagen met de familie doorbrengen op de zetel en kerstfilms afschuimen? Meestal worden de usual suspects gedraaid zoals Gone with the Wind, Sound of Music, Home Alone of alternatieve MoviePulp-aanraders zoals Lethal Weapon, Die Hard 2 of Gremlins, maar dit jaar dachten we een Netflix Original te kiezen: A Very Murray Christmas. Regisseur Sofia Coppola in combinatie met Bill Murray werpte in begin jaren 2000 zijn vruchten af toen ze destijds met Lost in Translation kwamen, dus deze film had potentieel om een leuke komedie te worden.

A Very Murray Christmas was spijtig genoeg de grootste ontgoocheling van het jaar: De film heeft geen inhoud, draait enkel om een saaie gastheer Bill Murray en toont af & toe eens een bekend gezicht zoals George Clooney & Miley Cyrus. Maar verder heeft deze film een slaapgehalte van een Dafalgan Codeïne. Het toont nog maar eens dat Sofia Coppola als dochter van de grote Francis Ford Coppola overroepen is, want de laatste tijd weet ze geen enkele deftige film meer uit te brengen. Het is me dan ook een grote vraag hoe Netflix deze doorheen de kwaliteitscontrole heeft gekregen.

Besluit: Netflix’ reputatie is niet feilloos, want met A Very Murray Christmas gaat het volledig de mist in. Kies dus best één van de traditionele klassiekers om het eindejaar door te geraken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter