Spenser Confidential recensie op Netflix België

Spenser Confidential recensie op Netflix BelgiëSpenser Confidential ***

Regie: Peter Berg (Mile 22, Patriot’s Day, The Kingdom)

Met Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin, Bokeem Woodbine, Iliza Shlesinger, Colleen Camp, Austin ‘Post Malone’ Post,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van andere buddy cop-actiefilms zoals 21 Jump Street, Central Intelligence & Lethal Weapon.

Het verhaal: Wanneer 2 politieagenten in Boston worden vermoord, werkt ex-politieagent Spenser samen met zijn no-nonsense kamergenoot Hawk om criminelen te verslaan.

Winston Duke & Mark Wahlberg in Spenser Confidential recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix zet zijn verovering verder door zijn bibliotheek zo compleet mogelijk te maken. Onder de buddy cop-films had het nog geen Original, daarom komt het vanaf vandaag met Spenser Confidential, waarop Peter Berg voor de 5de keer samenwerkt met actiefiguur Mark Wahlberg en dan kan je al meteen raden dat het nieuwe er wat af is.

Spenser Confidential gaat Peter Berg weer didactische te werk met geweldige actieshots en een cinematografie die niet anders is als zijn voorgaande films. De Amerikaanse regisseur en gewezen acteur die zijn formule vond met The Kingdom brengt ook niet veel vernieuwend bij aan het genre. Laat staan dat we Mark Wahlberg op een nieuwe manier te zien krijgen of het duo Winston – Wahlberg een nieuwe Riggs & Murtaugh wordt. De humor is overigens ver te zoeken in deze actiekomedie met Berg die het niet kan laten om knalharde en serieuze actie te brengen bovenop de vuile mond van komiek Iliza Shlesinger & het posture van Winston Duke. Dat gezegd zijnde, levert de film wat je verwacht met de screenplay van Sean O’Keefe & Brian Helgeland die het boek Wonderland door Ace Atkins gebaseerd op dectectiveschrijver Robert Brown Parker’s figuur Spenser mooi respecteert.

Kortom, onze vrijdagavond is weer gevuld met de actiefilm Spenser Confidential. Niet het betere werk van Peter Berg, maar ook niet het slechtere werk hoewel we hopen dat Mark Wahlberg na deze film eindelijk eens een carrièrewending probeert te zoeken.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter