Mile 22 recensie op het filmfestival van Oostende

Mile 22 posterMile 22 ***

Regie: Peter Berg (The Kingdom, Patriots Day, Deepwater Horizon)

Met Mark Wahlberg, John Malkovich, Iko Uwais, Laura Cohan, Ronda Rousey, Sam Medina,…

Speeltijd: 94′

Ga kijken als je houdt van ruwe militaire actiefilms zoals Zero Dark Thirty, The Kingdom & American Assassin.

Het verhaal: James Silva is de leider van Overwatch, een eliteteam dat de Amerikaanse overheid bijstaat waar diplomatie en militaire interventie geen oplossing zijn. We volgen een interventie van Overwatch in Indocarr, een Aziatisch land in chaos.

Het Filmfestival van Oostende 2018

De setting: De historische Belgische badstad Oostende heeft er al meer dan 10 jaar een filmfestival bij. Het kleine broertje van het Film Fest Gent werkt zijn 11de editie af en is vooral gekend voor zijn glamoureuze inhuldigingen van Vlaamse & Belgische sterren. Gedurende een week kan je aan een voordeelprijs van 30-39 euro genieten van een ideale mix tussen Vlaamse, Belgische, Europese & internationale films die niet persé uitgekomen zijn in het jaar zelf. Grote namen dit jaar zijn Mile 22, Peppermint, The Nun, Lukas & BlacKkKlansman en heel wat Vlaamse films zoals Engel & Hoop doet leven. Er kan zelfs aan televisieseries zoals De Dag & The Team 2 gekeken worden. Aan sfeer op het Film Festival Oostende ontbreekt het nooit en sinds dit jaar is het ook een stuk professioneler geworden.

Mark Wahlberg in Mile 22

Ons verdict: Een verwilderde Peter Berg zagen we onlangs in één van de featurettes van Mile 22. Of dit te maken had met de productie zelf, de Amerikaanse critici die niet mals waren voor de nieuwste actiefilm met Mark Wahlberg in de hoofdrol of dat het gewoon zijn nieuwe stijl van werken is, weten we niet. Maar één ding kunnen we bevestigen: Mile 22 is geen Mission: Impossible – Fallout.

Begrijp ons niet verkeerd, want dat hoeft in onze ogen ook niet. Mile 22 is een typische militaire actiefilm waarin Berg de superieure Amerikaanse aanvalstechnieken in de verf zet en Mark Wahlberg zijn stoere bek samen met zijn collega’s opentrekt. Mile 22 voltrekt zich bovendien in agressie, actie & een hoop (soms wat misplaatste) vuile woorden, wat daarom niet meteen in goede aarden viel bij de Amerikaans puriteinse media. Maar geloof ons als we zeggen dat het plot voor zijn subgenre van topkwaliteit is, maar de structuur laat te wensen over en is zonder twijfel de hoofdreden waarom het zo slecht onthaald werd. Tot slot zijn de bijkomende namen buiten Mark Wahlberg van weinig memorabele betekenis.

Kortom, gemengde gevoelens. Mile 22 werd iets te hard afgerekend vanwege het recente Mission: Impossible – Fallout, maar binnen zijn subgenre doet hij wat hoort.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter