Lukas recensie op het Filmfestival van Oostende

Lukas recensie op het Filmfestival van OostendeLukas ****

Regie: Julien Leclercq

Met Jean-Claude Van Damme, Sveva Alviti, Sam Louwyck, Kevin Janssens, Dimitri Vegas, Sami Bouajila, Kaaris, Alice Verset,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van een Hollywood-versie van  Rundskop & D’Ardenne.

Het verhaal: We ontmoeten Lukas, een stille en ingetogen buitenwipper die in Brussel alleen met zijn dochter probeert rond te komen.

Jean-Claude Van Damme op de première van het Filmfestival van Oostende

De setting: De historische Belgische badstad Oostende heeft er al meer dan 10 jaar een filmfestival bij. Het kleine broertje van het Film Fest Gent werkt zijn 11de editie af en is vooral gekend voor zijn glamoureuze inhuldigingen van Vlaamse & Belgische sterren. Gedurende een week kan je aan een voordeelprijs van 30-39 euro genieten van een ideale mix tussen Vlaamse, Belgische, Europese & internationale films die niet persé uitgekomen zijn in het jaar zelf. Grote namen dit jaar zijn Mile 22, Peppermint, The Nun, Lukas & BlacKkKlansman en heel wat Vlaamse films zoals Engel & Hoop doet leven. Er kan zelfs aan televisieseries zoals De Dag & The Team 2 gekeken worden. Aan sfeer op het Film Festival Oostende ontbreekt het nooit en sinds dit jaar is het ook een stuk professioneler geworden.
Lukas recensie op het Filmfestival van Oostende

Ons verdict: In aanwezigheid van Jean-Claude Van Damme mochten we zijn nieuwste film Lukas of in Amerika The Bouncer bekijken. Je zou zeggen dat dit een zege moet zijn, maar toegegeven, de laatste jaren maakt onze Belgische trots ons maar weinig trots na mislukkingen zoals Kickboxer Vengeance. Laat deze film nu net de remedie zijn voor zijn carrière van de laatste jaren, want Jean-Claude Van Damme haalt net zoals in JCVD zijn karakterkop boven en acteert de pannen van het dak. Net zoals Matthias Schoenaerts in Rundskop zie je een kwetsbare maar sterke man terug die het één & ander heeft meegemaakt in zijn leven. Het personage Lukas biedt misschien wat minder diepgang tegenover Jackie Vanmarsenille, maar het vierspel tussen Jean-Claude Van Damme, Sveva Alviti, Sam Louwyck & Kevin Janssens zit nog een stuk steviger in de schoenen op het vlak van acteerwerk. De cast scoort punten bij onze redactie. Met iets teveel vogelperspectieven levert de Franse regisseur Julien Leclercq een puike film neer, maar zijn camerawerk voelt net niet aan als topklasse. De geboortestad van Jean-Claude Camille François Van Varenberg krijgt eveneens een prominente rol in Lukas met locaties zoals de Europese wijk, de Zuivel, Hotel Barsey by Warwick & Elsene en voelt bijna aan als een ode van de superster aan zijn thuisland waar hij de laatste jaren veel liefde voor over heeft. Lukas is dan ook op en top een Belgische productie, meer als JVCD.

Kortom, Lukas is één van de beste films die Jean-Claude Van Damme acteerde en het is Belgische makelaarij. Wat wil je nog meer? Ga dat zien!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter