Jean-Claude Van Johnson Amazon Prime België recensie

Jean-Claude Van Johnson ****

Van: Dave Callaham (scenario van The Expendables)

Met: Jean-Claude Van Damme, Kat Foster, Moises Arias, Carlo Rota, Richard Schiff

6 afleveringen van ’30

Deze dikke aanrader voor iedereen die is opgegroeid met Jean-Claude Van Damme is nu te streamen op Amazon Prime.

Het verhaal: Jean Claude Van Damme’s filmcarrière zit in het slop. Hij besluit een comeback te maken, zowel als actieheld als geheim agent Jean-Claude Van Johnson … .

Ons verdict: In de kindertijd van de voltallige MoviePulp redactie waren onze ware filmhelden niet Batman, Superman, of andere in spandex gestoken superhelden maar wel actiehelden pur sang als Stallone, Schwarzenegger en Jean-Claude Van Damme. Ondergetekende heeft de VHS banden (Google het jongelui, red.) van onder meer Kickboxer, Bloodsport, Lionheart, Double Impact, Universal Soldier, Hard Target, TimeCop, en Sudden Death letterlijk kapotgespeeld in de eerste helft van de jaren ’90. Daarna ging het echter bergaf met de carrière van The Muscles From Brussels en op JVCD en een felgesmaakte bijrol in The Expendables 2 na is Van Damme eigenlijk in niets noemenswaardigs meer te zien geweest in de voorbije 10 jaar. Maar Jean-Claude Van Johnson brengt daar nu eindelijk verandering in.

In Jean-Claude Van Johnson neemt Van Damme zijn eigen imago en status als has-been op grandioze wijze op de korrel. Het is tegelijkertijd een parodie op de gespierde actiecinema van weleer, als er een geweldige ode aan. En bovendien een satire op de B-cinema, ver weg van de monsterbudgetten van de huidige Hollywoodblockbusters. Naast een veelvoud aan (meestel) geslaagde grappige momenten, toont Van Damme dat hij nog niet is afgeschreven en schopt, slaat en ‘split’ hij alsof it’s 1990. Daarenboven krijg je na een viertal pure entertainment afleveringen naar het einde van dit seizoen ook nog een blik in de ziel van ‘onze’ Hollywood held van weleer.

Wie na ondermeer The Grand Tour, American Gods en Bosch toch nog een reden zocht om in de nakende kerstvakantie trial abonnement te nemen op Amazon Prime, heeft het gevonden met Jean-Claude Van Johnson. Zonder meer één van de meest vermakelijke kleinere series van 2017. Streamen die handel!

Bekijk alvast de trailer van Jean-Claude Van Johnson.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter