The Nun recensie op Secret Cinema by Kinepolis

The Nun recensie op Secret Cinema by KinepolisThe Nun ** 1/2 in Secret Cinema by Kinepolis ***

Regie: Corin Hardy (The Hallow)

Met Demián Bichir, Bonnie Aarons, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Ingrid Bisu, Charlotte Hope, Sandra Teles,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van The Exorcist, Annabelle & de andere films uit The Conjuring-franchise tiens.

Het verhaal: Priester Burke en novice Irene worden in 1952 naar het Roemeense Carta-klooster gestuurd door het Vaticaan om daar de mysterieuze zelfmoord van een non te onderzoeken.

Secret Cinema by Kinepolis met The Nun

De setting: Begin september lanceert Kinepolis een gloednieuw concept: Secret Cinema by Kinepolis. Bezoekers genieten van een filmvoorstelling op een geheime locatie volledig in het thema van de film. ‘Titanic’ bekijken op een boot terwijl woeste golfen tegen de boeg slaan, in een donker woud huiveren met The Blair Witch Project of wegdromen bij Star Wars in een futuristische setting. Voor iedereen die ooit al eens midden in de filmactie wou zitten, introduceert Kinepolis ‘Secret Cinema’. Een filmervaring die nog meer dan 3D en 4DX de grens tussen realiteit en fictie vervaagt. Voor The Nun koos Kinepolis voor een screening in een klooster met heel wat enge maar speelse horrorelementen uit de film. Aan te raden voor de mensen met een stevige maag!

The Nun recensie op Secret Cinema by Kinepolis

Ons verdict: The Conjuring moet zowat één van de beste horrorfilms aller tijde zijn naast de absolute topper Saw en met het feit dat een filmpje van The Nun dat door puriteinse platformen zoals YouTube & Facebook offline gehaald vanwege het feit dat het te eng zou zijn, hadden we veel hoop voor deze spin-off. Gelukkig heeft onze MoviePulp-redactie stale zenuwen en merken we al na het zien van de introductie dat The Nun de commerciële toer op gaat.

xxx

The Nun kent een slechte start met heel wat cliché momenten die de film pakweg tot het midden ontsieren. Na de 3de keer dat we een enge non achter een personage zagen staan, hadden we het wel even gezien. Maar de stevige freightscenes worden tot het laatste bewaard waardoor The Nun best wel door de beugel kan. De acteerprestatie van de jonge zus van Vera Farmiga smaakt eveneens naar meer. Van de verhaallijn moet je weliswaar in het algemeen niet veel verwachten, ondanks het feit dat er zoveel mythologie terug te vinden is in The Conjuring-franchise en het einde komt daardoor veel te weinig tot zijn recht. Bovendien werd deze net zoals de introductie veel te slecht geëdit.

Kortom, The Nun haalt net zoals Annabelle niet het niveau van de originele Conjuring, maar in een omgeving zoals Secret Cinema hebben we ervan genoten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.