Paul Verhoeven’s Elle review

Paul Verhoeven's Elle posterElle ****

Regie: Paul Verhoeven (Robocop, Total Recall, Zwartboek)

Met Isabelle Huppert, Christian Berkel, Jonas Bloquet,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van een Franse versie van Basic Instinct met een vleugje BenX & Irréversible.

Het verhaal: De succesvolle eigenares van een gaming bedrijf wordt op pikdonkere nacht verkracht, maar onderneemt voor één of andere verdachte reden geen actie door naar de politie te stappen.

Isabelle Huppert in Paul Verhoeven's Elle

Ons verdict: Elle was een grote kanshebber op een Oscar voor Beste Buitenlandse Film, maar ging eerder aan de haal met een award tijdens de Golden Globes en maar liefst 2 Césars & 9 César-nominaties als kerst op de taart. De Franse film door Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (Zwartboek, Robocop, Total Recall) kan het beste omschreven worden als een Franse versie van Basic Instinct. Ja, enkel door de Franse dialogen, hoor ik je denken? Nee, niet echt vanwege de mooie taal van onze Zuiderburen, maar eerder het karakter van de film dat bepaald wordt door het magistrale werk van Franse actrice Isabelle Huppert. Het speelse maar rare karakter van de getraumatiseerde & nihilistische vrouw bepaalt het karakter van de personages rondom haar en uiteindelijk de gehele film. De ongemakkelijke verkrachtingsscènes in Elle die een beetje laten terugdenken aan het wrede Irréversible met Monica Bellucci, geven bovendien Elle een geheel nieuwe dimensie tegenover Basic Instinct.

Kortom, wij hebben genoten van Elle dankzij het meesterlijke werk van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven en hoofdactrice Elle Huppert. U ook?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.