Kickboxer Vengeance review

Kickboxer Vengeance posterKickboxer: Vengeance *

Regie: John Stockwell (Blue Crush, Into the Blue)

Met Dave Bautista, Alain Moussi, Gina Carano, George St. Pierre, Sara Malakul Lane & natuurlijk onze Belgische trots Jean-Claude Van Damme.

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van de magere opvolgers van de Kickboxer-franchise.

Het verhaal: Kickboxer Kurt Sloane probeert zijn broer Eric te wreken, nadat deze in Thailand vermoord wordt in een gevecht door de gevreesde krijger Tony Po.

Dave Bautista en Alain Moussi in Kickboxer: Vengeance

Ons verdict: Eén van de redenen waarom Kenneth & mezelf deze filmblog startte, was het jeugdsentiment dat we hadden met jaren ’80 actieklassiekers zoals Kickboxer, Bloodsport & The Quest waar geen enkele traditionele mediaconglomeraat in België respect voor toonde. Toen we hoorde dat Kickboxer een remake krijgt met een aardige cast en bovendien onze Belgische trots Jean-Claude Van Damme terug kwam, worden we ladend enthousiast!

Na 15 minuten kijken werd het al duidelijk dat we onze euforie moeten bedaren. Regisseur John Stockwell die we kennen van magere blockbosters zoals Into the Blue & Blue Crush maakt er een zooitje van! De editing is één hoop rommel en er wordt geen kans gegeven om het ‘verhaal’ in de vechtfilm iets of wat op te bouwen. De focus ligt op het vechten, keer op keer, zonder opbouw voor de tegenstander. Hoofdacteur Alain Moussi mag dan wel aardige stunts uithalen in films zoals Suicide Squad & X-Men: Days of Future Past, maar acteur is hij waardeloos. Al een geluk dat de prestatie van Dave Bautista en de heerlijke tieten van Sara Malakul Lane ons wakker hielden.

Kortom, Kickboxer: Vengeance is spijtig genoeg zijn geld niet waard en een ware schande voor de actieklassieker uit 1989. En te denken dat er nog een opvolger komt met de titel Kickboxer: Retaliation …

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.