The Team 2 recensie op het filmfestival van Oostende

The Team 2 posterThe Team 2 ***

Regisseur: Kasper Gaardsøe (Borgen, The Team I)

Met Marie Bach Hansen, Lynn Van Royen, Jürgen Vogel, Navid Negahban, Lucas Van den Eynde, Steve Geerts, Joren Seldeslachts, Sarah Perles, Nora Gharib, Abdel Malik Farhouni, Dahlia Pessemiers, Dikra El Bacha, Tom Vermeir, Nora von Waldstätten, Anders Juul,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van het vorige seizoen van The Team met een vleugje Tyrant.

Het verhaal: In de moerassen van West-Jutland te Denemarken worden 7 mensen omgelegd die vanuit Syrië vluchtte naar het Verenigd Koninkrijk. Er wordt door Europol een Joint Investigation Team (JIT) samengesteld met Nelly Winther uit Denemarken, Paula Liekens uit België & Gregor Weiss uit Duitsland om uit te zoeken of het een daad van terrorisme is.

De setting: De historische Belgische badstad Oostende heeft er al meer dan 10 jaar een filmfestival bij. Het kleine broertje van het Film Fest Gent werkt zijn 11de editie af en is vooral gekend voor zijn glamoureuze inhuldigingen van Vlaamse & Belgische sterren. Gedurende een week kan je aan een voordeelprijs van 30-39 euro genieten van een ideale mix tussen Vlaamse, Belgische, Europese & internationale films die niet persé uitgekomen zijn in het jaar zelf. Grote namen dit jaar zijn Mile 22, Peppermint, The Nun, Lukas & BlacKkKlansman en heel wat Vlaamse films zoals Engel & Hoop doet leven. Er kan zelfs aan televisieseries zoals De Dag & The Team 2 gekeken worden. Aan sfeer op het Film Festival Oostende ontbreekt het nooit en sinds dit jaar is het ook een stuk professioneler geworden.

Lynn van Royen in The Team 2

Ons verdict: De spraakmakende Europese crimiserie The Team zag in 2015 het licht door een unieke samenwerking met een heleboel Europese zenders en dankzij VTM, ZDF, Arte, SF & ORF en 10 miljoen kijkers over 10 landen wordt The Team verder gezet met een 2de seizoen. In de hoofdrol krijgen we voor The Team II nieuwe castleden zoals de mooie Deense Marie Bach Hansen, Duitse karakterkop Jürgen Vogel & de Vlaamse revelatie Lynn Van Royen. Wat hebben zij te bieden tegenover Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat & Veerle Baetens?

Met locaties zoals Hama in Syrië, de omgeving van het Nationalpark Vadehavet in Denemarken & Molenbeek, Brussel ontbreekt het in The Team 2 niet aan geweldige shots in noemenswaardige plekken, maar hetzelfde zwakke punt van het vorige seizoen haalt weer de bovenhand in de pilot. De editing verloopt soms wat stroef voor een politiethriller en scènes bouwen elkaar maar weinig op. Desalniettemin intrigeert het verhaal met een link tussen kunst & extremisme na enkele afleveringen en de klassieke structuur van een braaf detectieve verhaal doet de ellendige editing enigszins vergeten. De nieuwe cast zet een doordeweekse prestatie neer mede omdat het lang wachten is alvorens het steriele trio effectief een team wordt. Jürgen Vogel is alles behalve een Lars Mikkelsen en het mag dan ook niet verrassen dat de Deense Marie Bach Hansen de voortrekker wordt van The Team 2 nadat Lynn van Royen in het eerste deel van het seizoen herleidt wordt naar een soort kantoormus die de hele dag mag staren naar een computerscherm. Daarentegen voelt dit 2de seizoen van The Team tegen het einde wel meer aan als een geheel dat deels te verklaren is door het feit dat het Vlaams karakter in mineur tot de oppervlakte komt en het Duitse & Deense karakter van The Team 2 mooi met elkaar vermengen. Met andere woorden, The Team 2 bevat minder beelden van Vlaamse locaties & acteurs dan voorheen met de Vlaamse cast die het beduidend minder doet als The Team I. Tot slot kan regisseur Kasper Gaardsøe nog het een & ander leren van de actiescènes door Gilles Coulier & Dries Vos die met hun Vlaamse serie De Dag toch beduidend beter uit de hoek kwam dan The Team 2.

Kortom, The Team is een Europese productie die er weer mag zijn, maar ze moet toch onderdoen aan zijn voorganger. Nu te zien op Telenet Play More voor de fans!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter