Legion S2 recensie op Telenet Play More

Legion S2 recensie op Telenet Play MoreLegion ****

Bedenker: Noah Hawley & Stan Lee (Fargo, Bones)

Met Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Jean Smart, Mackenzie Gray, Scott Lawrence, Bill Irwin, Katie Aselton, Amber Midthunder,…

Speeltijd: 12 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Twin Peaks en het vorige seizoen van Legion.

Het verhaal: David ontwaakt na 362 dagen uit een coma in het midden van Division 3’s hoofdkwartier onder leiding van de mysterieuze Admiral Fukyama. David’s vrienden hebben zich aangesloten bij Division 3 om het mysterieuze virus The Catalyst uit te schakelen en op zoek te gaan naar The Shadow King.

De cast van Legion S2 met o.m. Dan Stevens als David Heller

Ons verdict: Fox wist met Legion dankzij het creatief werk van Fargo-schrijver Noah Hawley een hele nieuwe invalshoek voor comic book verfilmingen te vinden die in zekere zin Twin Peaks kon evenaren. FX’ Legion is freaky, mysterieus en in heel wat opzichten geniaal voor het ‘beperkte’ tv-budget van 4 miljoen dollar per aflevering dat de makers voor handen hadden. Maar dat houdt hen niet tegen om af en toe briljant uit de hoek te komen.
?

Legion S2 toont weer heel wat creatieve shots, special effects en cameraperspectieven die deze alternatieve X-Men-serie net weer iets origineler maakt tegenover de commerciële boel op Netflix tegenwoordig. Het verhaal mag dan met momenten iets te traag gaan naar onze persoonlijke zin, de frisse ideeën en kijk op strippersonages brengen Legion steeds terug op het goede spoor. Legion S2 bevat ook wat meer mythologie en personages als zijn voorganger, iets wat heel wat geeks op prijs zullen stellen. Oh ja, en de cast met Dan Stevens aan kop levert weer uitstekend werk in dit 2de seizoen van Legion dat dieper en dieper het konijnenhol in gaat zonder het verleden van de hoofdpersonages te verkennen.

Kortom, het 2de seizoen van Legion zet opnieuw een goede stap in de richting.