Hero Wanted Blu-ray review

BR cover Hero WantedHero Wanted ***

Regie: Brian Smrz

Met: Cuba Gooding Jr., Ray Liotta, Norman Reedus, Jean Smart

Speelduur: 95 min.

Verrassend amusant B-actiefilmpje, met een interessante cast en geweldige old-style actie!

Koop deze Blu Ray editie van Hero Wanted bij Proxis!

Het verhaal: Liam Case (Cuba Gooding jr.) was ooit de held van de stad, toen hij een kind uit een brandende auto redde. Nu is hij een aan lager wal geraakte vuilnisman. Ineens krijgt hij de kans opnieuw een held te zijn, wanneer hij getuige is van een bankoverval. Maar dit keer pakt zijn heldendaad rampzalig uit: het meisje van zijn dromen wordt door het hoofd geschoten en Liam zelf raakt zwaar gewond. Maar zijn zin naar wraak is groter dan gedacht…

Ons verdict: Wat is er toch gebeurd met de ooit zo veelbelovende carrière van Cuba Gooding Jr.? De man won ooit een Oscar voor zijn indrukwekkende rol in Jerry Maguire (’96), maar nadien ging het plots pijlsnel de dieperik in. De acteur heeft ofwel een afgrijselijk slechte manager of maakt zich gewoon graag belachelijk, getuige zijn optredens in draken als Boat Trip, Rat Race en Norbit (om er maar enkele te noemen). Ook Hero Wanted, een B-actiefilm die het regiedebuut betekende van second-unit regisseur annex stuntman Brian Smrz, zal zijn in het slop geraakt carrière niet kunnen redden. Wel blijkt de film verrassend entertainent te zijn! De film is recht voor de raap actie, heerlijk over-the-top en bikkelhard. Het verhaal kan op een bierviltje en clichés zijn niet van de lucht, maar dat neemt niet weg dat de film lekker wegkijkt dankzij de dynamische regie, het vlotte tempo en een cast om U tegen te zeggen. Want buiten Cuba Gooding Jr. staat ook Ray Liotta op de affiche, maar ook talentvolle B-acteurs als Norman Reedus (The Boondock Saints), Jean Smart (“24”), Kim Coates (Assault on Precinct 13) en Tommy Flanagan (When a Stranger Calls). Kortom, prima voer voor op een luie vrijdagavond!

De Blu-Ray: Het 1.85:1 HD-beeld is scherp, met een goede diepte en detail. Het contrast is eveneens behoorlijk en de kleuren ogen warm en natuurlijk. Vuiltjes of andere oneffenheden zijn gelukkig nergens aanwezig. De Engelse DTS MA-track klinkt vol en dynamisch, met goed geplaatste geluidseffecten en heldere dialogen. De filmmuziek komt goed tot haar recht en er zijn geen dramatische oneffenheden aanwezig in de HD-track. Er is eveneens een prima klinkende Dolby Digital 5.1-track aanwezig, maar deze biedt in direct vergelijk wat minder detail dan het DTS MA-spoor. Alleen pure doodzonde dat DFW zo blijft teruggrijpen naar de typische “EPK”-bazaar, zoals een B-Roll clipje, wat persinterviews en een resem promotrailers.

Bekijk hier alvast een coole promo van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter