Art Of Revenge: Limited Edition DVD review

AoR coverArt Of Revenge ****

Regie: Yoichi Sai

Met: Jin-Hee Ji, Seong-Yeon Kang, Man-Seok Oh

Speelduur: 122 min.

Met deze bikkelharde Koreaanse wraakfilm wordt op gepaste wijze aftrap gegeven voor “Amazia“!

Vergelijk prijzen van Art of Revenge bij Kelkoo!

Het verhaal: Na bijna twintig lange jaren ontmoet Tae-soo, die werkt als huurmoordernaar bij de mafia, zijn verloren gewaande tweelingsbroer Tae-jin, een eerlijke politieman. Maar wanneer Tae-jin voor de ogen van Tae-soo door het hoofd wordt geschoten stort zijn wereld in. Gedreven door blinde woede en verdriet zint hij op wraak en gaat hij eigenhandig op zoek naar de daders. Hij geeft zich uit als zijn broer en kan zo met de wet aan zijn zijde aan het moorden slagen…

Ons verdict: Als er één land zich heer en meester heeft gemaakt over de zogenaamde “wraakfilm” dan is dit wel Zuid-Korea. Dan denken we maar aan wereldwijd gevierde classics als Chan-Wook Park’s Revenge-trilogie, bestaande uit Sympathy For Mister Vengeance, Oldboy en Sympathy For Lady Vengeance. Ook Ji-Woon Kim’s uitstekende A Bittersweet Life maakte veel golven in het festivalcircuit en onder de kenners/liefhebbers. Art Of Revenge ofte Soo uit 2007 is een prent een beetje in hetzelfde straatje. Het verhaal is misschien samen te vatten in één simpele zin, maar het straalt zo een menselijk imperfectie uit dat je er zelfs als kijker even fragiel van wordt. Het acteerwerk slaat de nagel op de kop, met een charismatische cast die stuk voor stuk sterk acteerwerk afleveren. De aanwezige actie is bikkelhard, gewelddadig en soms ronduit smerig. Verwacht in Art Of Revenge geen zwierige choreografie zoals in de meeste Hollywoodfilms, maar bikkelharde en realistische chaos. Het geheel is erg grauw en grimmig gefilmd tijdens de actiescènes, wat in schril contrast staat met de bloedmooie rustigere sequenties. Art Of Revenge is een mooie toevoeging aan de collectie voor al wie zijn wraakfilms hard, bloedig en grimmig wil. Tevens is het een mooie aftrap van een nieuw en veelbelovend label “Amazia”, dat zich in de toekomst zal toeleggen op het uitbrengen van Aziatische pareltjes. Hou onze pagina’s alvast in het oog voor meer van dit fraais!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld (in plaats van het op de cover vermelde 2.35:1) ziet er goed uit en heeft een prima scherpte. Contrast en schaduwdetail zijn dik in orde en het zwartniveau is solide. De kleuren hebben een eerder sombere aanblik, maar dit was de intentie van de regisseur. Hetzelfde kan gezegd worden van de grauwe aanblik, met gebruik van grove korrel. Verder is het beeld proper en dramatische onvolmaaktheden zijn niet aan de orde. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede geluidsweergave en heldere, steevast verstaanbare dialogen. De muziek en geluidseffecten zorgen voor een mooie dynamiek en ruimtelijk gevoel en ruis is gelukkig nergens aan de orde. De DVD bevat als extra een handjevol cross-promotionele trailers van de andere “Amazia”-releases. De Limited Edition is verpakt in een chique ‘gold edition’ stalen sleeve. Netjes!

Bekijk hier alvast de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.