Twin Peaks S3 op Telenet Play More recensie

Twin Peaks S3 karakterposters Laura PalmerTwin Peaks *****

Bedenker: Mark Frost & David Lynch

Met Kyle MacLachlan, Monica Bellucci, Ashley Judd, Tim Roth, Amanda Seyfried, Naomi Watts, Robert Knepper, Michael Cera, Madchen Amick, Dana Ashbrook, Miguel Ferrer, Sherilyn Fenn, David Duchovny, Michael Horse, Ray Wise, Richard Beymer, David Lynch, Catherine E. Coulson,…

Speeltijd: 18 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Lost & Twin Peaks.

Het verhaal: We zien FBI-agent Dale Cooper opnieuw in ‘The Black Lodge’ die graag na 25 jaar naar buiten wil, terwijl zijn doppelganger Bob al de hele tijd amok maakt in New York & de rest van de Verenigde Staten.

Twin Peaks is een van de beste televisieseries aller tijdeOns verdict: Het 1ste seizoen van Twin Peaks was in begin jaren ’90 een dikke hit op ABC, maar toen bedenkers Mark Frost & David Lynch hun gekke ideeën begonnen uit te werken haakte het grote publiek snel af. De film werd vanwege de versnipperde beelden, een incoherente verhaallijn & het prequel-concept zelfs met de grond gelijk gemaakt. De stijl van Twin Peaks bleef weliswaar cult, alsook de visuele wereld en context voor vele fanboys waar wij toe behoren. Twin Peaks pronkt niet voor niks in onze lijst van top legendarische televisieseries. Na 25 jaar heeft Showtime David Lynch opnieuw kunnen strikken om aan het bizarre einde van seizoen 2 de eindjes aan elkaar te knopen, maar doet Twin Peaks: The Return dit wel? Komt het in de buurt van zijn klassieker?

Kyle MacLachlan als Dale Cooper in Twin Peaks S3

Het antwoord is JA! Het begin van dit 3de seizoen van Twin Peaks focust zich heel veel op de oude personages met als centrale figuur Kyle MacLachlan als agent Dale Cooper & de slechte Bob die als geen ander weet wat acteren is. Samen met het mysterieus trage tempo omarmt deze nieuwe serie volledig zijn origineel en voelt het echt aan als een verderzetting van de mysterieuze en ongemakkelijke wereld die Mark Frost & David Lynch voor ogen hebben. Sterker nog, met afleveringen zoals Twin Peaks S3 aflevering 8 gaat David Lynch nog een stukje verder om ons te tonen hoe zijn demonen-dimensie, doorgaans geïnspireerd op het artistiek werk van Edward Hopper & Francis Bacon, er wel uitziet. Heerlijk!

Met hedendaagse series zoals Lost & Stranger Things past deze cultserie opnieuw perfect in de huidige tijdsgeest en dat betekent smullen van nostalgie. Zeker als je weet dat dit 3de seizoen heel wat meer productiebudget krijgt dan zijn voorganger om het paranormale zoals het moet in beeld te brengen. Verwacht weliswaar niet dat Lynch & Frost klaar zijn met Twin Peaks en Agent Cooper’s eeuwige queste om Laura te redden.  .

Kortom, wij zijn helemaal fan van dit 3de seizoen van Twin Peaks. Hopelijk jullie ook?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter