In Time review

In Time ***1/2

Regie: Andrew Niccol (Lord of War)

Met: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van SciFi-thrillers met een origineel concept zoals Source Code.

Het verhaal: Ergens in de toekomst is ‘time’ daadwerkelijk ‘money’. Mensen stoppen met verouderen op hun 25ste, en van dan af is het letterlijk werken om te overleven, tenzij je ‘rijk’ genoeg bent. Dan leef je in principe eeuwig. Wanneer een jongeman uit de achterbuurt een paar eeuwen cadeau krijgt, begint hij een strijd tegen het oneerlijke systeem … .

Ons verdict: Wie het werk van Andrew Niccol een beetje kent, weet dat de man origineel en visionair uit de hoek durft te komen. Zo schreef hij het script van The Truman Show voor de reality-tv boom begin 21ste eeuw, regisseerde hij controversiële prenten als Gattaca en Lord of War. In Time kan zonder meer prat gaan op het meest originele film concept van 2011, en dat levert zeker in de eerste -meer ingetogen- helft heerlijke scènes vol vinnige dialogen op, en vooral stevig voer voor de grijze massa. Wanneer de obligate actie echter losbarst, verandert In Time in een routineuze achtervolgingsthriller die nergens teleurstelt, maar ook nog zelden verrast. Het sobere spektakel is degelijk, maar zal je niet uit je stoel blazen. Wie wel zeker overeind blijven zijn de goed gecaste acteurs, met Justin Timberlake op kop, die zonder meer overtuigt in zijn eerste echte hoofdrol (tot voor kort nooit gedacht dat ik deze woorden ooit zou neerschrijven, red.). In Time is een voorzichtige aanrader, maar in het fantastische uitgangspunt zat zoveel meer.

Bekijk alvast een korte documentaire over In Time.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “In Time review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter