Iron Fist S2 recensie op Netflix België

marvel iron fist op netflix belgie posterIron Fist S2 ***

Bedenker: Scott Buck (Iron Fist)

Met Finn Jones, Jessica HenwickSacha DhawanAlice EveTom Pelphrey, Jessica Stroup, Simone Missick, Nathalie Smith,…

Speeltijd: 10 aflevering / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Jessica Jones S2 & het vorige Iron Fist.

Het verhaal: Terwijl rivaliserende bendes strijden om het hart van New York, kruisen Danny & Colleen paden met een oude bekende. Joy wil inmiddels tegen de zin van Ward uit het familiebedrijf stappen na de gebeurtenissen rond haar vader.

 

Ons verdict: Het allereerste seizoen van Iron Fist werd niet warm onthaald door de pers. Critici hekelen vooral het feit dat Iron Fist een kopie van Daredevil was en fanboys zagen dan weer veel te weinig van de comics terug in de vormgeving van de Netflix-serie.

Finn Jones is Iron Fist met masker in Netflix' Iron Fist S2 recensie

Met dit 2de seizoen wordt komaf gemaakt met deze kritiek, want het befaamde masker van Iron Fist introduceert zich op de mond en het hoofd van Finn Jones vanaf de allereerste minuut. Tevens begint Iron Fist S2 een stuk actievoller als zijn voorganger, maar de Marvel-serie is wel hetzelfde lot gegund als Jessica Jones S2: Dezelfde continuïteit uit Daredevil & The Defenders projecteert zich weer op het scherm. Verwacht dus geen eigen identiteit van Iron Fist buiten wat fragmenten hier en daar. Jammer. Ook de sidekick krijgt zoals in alle 2de seizoenen van de Marvel-series op Netflix meer screentime als personage, wat op zich een goede evolutie is voor Jessica Henwick’s Colleen Wing. Sacha Dhawan & Alice Eve die de vijanden van dienst spelen in dit 2de seizoen van Iron Fist (respectievelijk Typhoid Mary & Steel Serpent) leveren een doordeweekse prestatie neer voor wat een hoogtepunt moet zijn voor de Iron Fist-franchise, terwijl de hoofdcast van Iron Fist S1 niet anders acteert als in het vorige seizoen. Tot slot is de verhaallijn van Iron Fist S2 een bandrecorder van Marvel dat zich herhaalt (joy, weer een tweestrijd). Samengevat zien we dus niet veel verschil met pakweg seizoen 1 van Iron Fist, buiten de actie dan die zich meer en meer opstapelt in de verschillende afleveringen.

Besluit: Iron Fist S2 ligt in het verlengde van The Defenders & Jessica Jones S2, maar het is geen Luke Cage S2.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter