Homecoming Blu-ray review

homecomingHomecoming**

Regie: Morgan J. Freeman

Met: Mischa Barton, Michael Landes, Jessica Stroup, Matt Long

Speelduur: 95′

Lauwe tienerhorrorprent met Hollywoods nieuwste enfant terrible Mischa Barton!

Het verhaal: Als Mike (Matt Long) na zijn eerste studiejaar samen met zijn nieuwe vriendin Elizabeth (Jessica Stroup) het stadje waar hij vandaan komt bezoekt, worden beiden door zijn familie en oude schoolvrienden met open armen ontvangen. Alleen Shelby (Mischa Barton), Mike’s ex-vriendin, hoopt op een verzoening met haar jeugdliefde en is ontsteld als ze over Elizabeth hoort en door Mike wordt afgewezen. Als Shelby na haar avonddienst ineens op een stille landweg de verdwaalde Elizabeth met haar auto aanrijdt, neemt ze haar mee naar huis om haar daar te verzorgen. Maar Shelby’s aanvankelijke zorg voor haar concurrente ontwikkelt zich meer en meer tot een duivels plan. Terwijl Mike koortsachtig naar Elizabeth zoekt, verandert de gastvrijheid van Shelby voor Elizabeth meer en meer in een helse gevangenis. De afloop kan nauwelijks tragischer en martelender zijn…

Homecoming1

Ons verdict: Homecoming kwam vorig jaar bij zijn kleinschalige bioscooprelease in thuisland Amerika behoorlijk wat in het nieuws. Het ging uiteraard zéér zelden om de film zelf, maar uiteraard des te meer om de voorvallen op en naast te set met actrice Mischa Barton. De producenten waren ongetwijfeld meer dan opgezet met al die heisa, want plots stond dez kleinschalige horrorprent constant in de belangstelling. Dit zou zonder la Barton niet het geval geweest zijn, omdat Homecoming helaas niet meer is dan een (f)lauw doorslagje van Misery. De acteerprestaties zijn weinig memorabel, het scenario is clichérijk en de dialogen zijn plat en grijs. Maar de ergste ramp is dat het allemaal weer zo geweldig sfeer- en bloedloos is! Homecoming is daarbovenop nergens ook maar even spannend of angstaanjagend, wat voor een horror-thriller uiteraard een doodzonde is. Niet verwonderlijk dumpt men Homecoming direct op DVD en daar hoort dit ondermaatse dertien-in-een-dozijn-vehikel dan ook thuis!

De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld heeft een prima scherpte, met heldere en warm ogende kleuren. Het contrast is meer dan goed, maar ook het zwartniveau en het schaduwdetail zijn dik in orde. Het beeld heeft een goede diepte en de oneffenheden blijven gelukkig binnen de perken. De Engelse Engels DTS-HD 5.1-track stelt eveneens niet teleur en voorziet de horrorfilm van een bevredigend breed geluidsbeeld, met heldere en goed verstaanbare dialogen. Ruis, kraakjes of andere storende onvolmaaktheden zijn niet aan de orde. En hetzelfde valt te zeggen van het bonusmateriaal! Toch een gemiste kans voor de liefhebbers.

Bekijk hier een trailer van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter