All The Money In The World Telenet Play More recensie

All The Money In The World ****

Regie: Ridley Scott (American Gangster)

Met: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Christopher Plummer, Charlie Plummer

Speelduur: 132′

All The Money In The World is nu te bekijken op Telenet Play More

Het verhaal: Wanneer de kleinzoon van miljardair John Paul Getty wordt gekidnapt, weigert z’n grootvader om in te gaan op de financiële eisen van de ontvoerders … .

Ons verdict: Bij de bioscooprelease werd deze All The Money In The World vooral ondergesneeuwd door de vele verhalen rond de productie waarbij Kevin Spacey in de hele nasleep van de #MeToo heisa amper enkele maanden voor de prémièredatum moest worden vervangen door Christopher Plummer. Dit gecombineerd met sterke concurrentie in de multiplex zo rondom kerst -van vooral Star Wars: The Last Jedi- zorgde voor een zéér matige box office, waarbij amper het productiebudget werd terugverdiend.

En dat is toch wel jammer want All The Money In The World is meer dan het bekijken waard. Het mag dan géén Ridley Scott Grand Cru zijn, deze stevige thriller bewijst wel dat er -af en toe- nog volwassen genre-cinema wordt geproduceerd in Hollywood, compleet mét A-list sterren en een degelijk budget. De vraag is alleen of de volgende in zijn soort nog een plaats zal krijgen op het witte doek, of meteen wordt losgelaten op de abonnees van streaming giganten als Netflix, Amazon Prime of HBO?

Hoewel we allicht nooit zullen weten hoe Kevin Spacey het er onder een laag schmink vanaf bracht, is met name de op het laatste nippertje ingevallen Christopher Plummer dé grootste troef van All The Money In The World. Telkens de bejaarde klasbak in beeld komt, schiet de prent in een hoger niveau. Vooral het eindshot zal je nog lang heugen. Ook Michelle Williams bewijst opnieuw haar klasse in een vrij ondankbare rol als de radeloze moeder van het kidnapslachtoffer. Hoewel wij Mark Wahlberg liever bezig zien in een ruwe bolster – blanke pit rol, weet ook hij grotendeels te overtuigen als geniepige onderhandelaar.

All The Money In The World is net als 90% van alle hedendaagse films een tikkeltje te lang, en komt daarom nét iets te traag op gang, maar wanneer het plot in de tweede helft echt onder stoom komt, krijgen we een dosis nagelbijtende suspense overgoten met de visuele flair die tekenend is voor Ridley Scott.

Wie net als ondergetekende All The Money In The World destijds gemist heeft in de bioscoop, krijgt vanaf deze week een tweede kans op Telenet Play More. Grijp ze en geniet ervan!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter