Patriots Day review

Patriots Day posterPatriots Day ****

Regie: Peter Berg (Lone Survivor, The Kingdom)

Met Mark Wahlberg, John Goodman, Kevin Bacon, J.K. Simmons, Michelle Monaghan, Rhet Kidd, Rachel Brosnahan,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Deepwater Horizon & Zero Dark Thirty.

Het verhaal: Patriots Day vertelt de gebeurtenissen voor, tijdens en na 15 april 2013 wanneer één van de populairste sportevenementen in de Verenigde Staten, de Boston marathon, werd opgeschud door een laffe terroristische aanslag.

Mark Wahlberg in Patriots Day

Ons verdict: Regisseur Peter Berg & acteur Mark Wahlberg zijn volgens verschillende internationale media spitsbroeders geworden. Beiden hebben een honger voor Amerikaanse verhalen in een patriottisch jasje en de trend wordt met deze Patriots Day verder gezet. Deepwater Horizon was niet meteen een hoogvlieger op het vlak van realisme, maar met Patriots Day maakt regisseur het helemaal goed. Het reële in de film is vanaf het begin op te merken aan de camerastijl, maar de mix tussen opgenomen beelden van het incident zelf en studio-opnames met Hollywood-acteurs ligt perfect op punt. Het verloop van het verhaal is ook geen typische kopie van een crime-serie zoals CSI, maar eerder een doordacht spannende zoektocht naar de daders die laat terugdenken aan het sterke Zero Dark Thirty en ontpopt tot een climax die laat terugdenken aan het geweldige werk van Michael Mann. Puik werk, Peter Berg! Enkel spijtig van de iets mindere prestatie van Mark Wahlberg die na zijn Transformers-avontuur geen andere rol meer kan spelen.

Kortom, de gebeurtenissen van de Boston Marathon zijn met deze tijden van terrorisme een zeer actueel verhaal in het Westen en met Patriots Day levert Hollywood een voortreffelijke film af. Zonder twijfel één van Peter Berg’s beste.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter