Orange is the New Black seizoen 1 en 2 NetFlix België review

orange is the new black netflix belgieOrange is The New Black Seizoen 1 ****1/2 / Seizoen 2 ****

Showrunner: Jenji Kohan (Weeds)

Met: Taylor Shilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Michael Harney, Jason Biggs, Natasha Lyonne

Speelduur: 2x 13 aflevering van ca. 60′

Stream deze verslavende reeks via Netflix België als je houdt vinnige humor met een zwart randje, en de saffische liefde.

Het verhaal: Piper Chapman heeft een verloofde, een fijne job en een al bij al leuk leven. Maar daar komt een einde aan wanneer ze wordt veroordeeld tot 15 maanden cel voor misdaden begaan 10 jaar eerder met haar toenmalige vriendin die eveneens in dezelfde gevangenis zit opgesloten … .

laura prepon en taylor schilling in orange is the new black

Ons verdict: Ondertussen een dikke maand was het eindelijk zover. Netflix werd ook in België gelanceerd. Bij MoviePulp keken we hier al een hele poos naar uit. Omdat we zulke fans zijn van die andere Netflix Original House of Cards (lees onze review hier) zijn we onze gratis proefmaand Netflix meteen gestart met een binge watch van Orange is the New Black, die andere fel besproken reeks van de streaming gigant. Op een paar weken joegen we er alle 26 afleveringen van de eerste twee seizoen door, en we hebben hebben ons geen seconde verveelt. Voorwaar een prestatie voor een reeks die op papier alvast minder indrukwekkend oogt dan pakweg House of Cards. De showrunner Jenji Cohan stelde teleur met de laatste 4 jaargangen van het thematische verwante Weeds. Hoofdrolspeelster Taylor Schilling was een nobele onbekende. En de enige bekende koppen uit de cast kende hun moment-de-gloire eind jaren ’90, Laura Prepon als (hot) Donna in That ’70s Show, en Jason Biggs als taartenneuker in American Pie-. Daarenboven is Orange is the New Black gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat altijd het risico inhoudt voor kleffe Vitaya nonsens.

Maar niets is minder maar, Orange is the New Black is één van meest frisse en originele brokken (streaming) televisie die we de laatste jaren gezien hebben. Wetende hoe verwend we sinds de eeuwwisseling zijn qua kwaliteitsfictie uit de VS en dichterbij, mag je dit als een prestatie op zich beschouwen. Van bij de eerste minuten leef je mee met Piper en haar ‘collega’s’ in de vrouwengevangenis die stuk voor stuk perfect gecast zijn. Daarenboven weten de makers het ondertussen beproefde Lost-procédé – waarin met flashbacks de achtergrond wordt geschetst van zowat ieder personage- wel 26 afleveringen lang fris gehouden, zonder ooit aan te voelen als ‘opvulsel’. Na een welhaast perfect eerste seizoen, kan je meteen verder kijken naar het tweede dat opent met een fantastische episode, daarna een heel klein dipje kent, maar eindigt met een cliffhanger van formaat. Wij kijken nu al uit naar siezoen 3 (dat wordt verwacht op Netflix in 2015). Wie nog geen (proef)abonnement zou hebben op Netflix België, heeft met Orange is the New Black meteen uitstekende reden om daarin verandering in te brengen. Doen!

Bekijk alvast de trailer voor eerste seizoen van Orange is the New Black.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Orange is the New Black seizoen 1 en 2 NetFlix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter