Overlord recensie op Kinepolis’ Halloween Night 2018

Overlord recensie op Kinepolis' Halloween Night 2018Overlord ****

Regie: Julius Avery (Son of a Gun)

Met Jovan Adepo, Pilou Asbæk, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier, Dominic Applewhite,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Inglourious Basterds & de betere Cloverfield-films.

Het verhaal: Boyce wordt samen met een battalion soldaten in Frankrijk gedropt op een zendmast uit te schakelen op een kerk. Eens ze het Franse stadje infiltreren, blijkt al snel dat er iets niet pluis is.

Filmposter van Halloween Night 2018

De setting: Fan van horror? Zin in een gruwelijk potje griezelen? Dan moet je beslist naar de meest huiveringwekkende avond van het jaar komen: de Kinepolis Halloween Night op woensdag 31 oktober 2018. Dit jaar brengt Kinepolis de avant-première van Overlord samen met de nieuwe Halloween & Hellfest.

 

Ons verdict: Wat de Cloverfield-franchise nu exact is, weten we nog steeds niet, maar één ding is zeker: hun reputatie is afwisselend. Met de inbreng van J.J. Abrams & Matt Reeves was de originele monsterfilm Cloverfield één van de sterkste monsterfilms die we tot op heden zagen, maar 10 Cloverfield Lane was een dieptepunt in de franchise en over The Cloverfield Paradox heerst veel onenigheid. Voor The Cloverfield Paradox uitkwam op Netflix was er steeds een nieuw WOII-project in de franchise goedgekeurd die de naam Overlord draagt en het zou in bioscopen gelanceerd worden in plaats van Netflix. Goed teken? Wat brengt de nieuwe Overlord ons?

Jovan Adepo in Overlord

Laat me jullie gerust stellen dat dit 4de deel van de Cloverfield-franchise één van de beste is naast de originele film dan. De openingsscène is één van de strafste die we sinds Saving Private Ryan zagen en in geen enkel opzicht vergrijpt Overlord zich aan het B-film zombiegenre. Met een geslaagde productie design & meer dan behoorlijke special effects schiet Jovan Adepo samen met Wyatt Russell, Mathilde Olliver & Pilou Asbaek doorheen een geloofwaardig science fiction scenario en de makers vergeten ook niet om Overlord lekker bloederig te maken. Hoera voor Rated R! Hoe Overlord ooit gelinkt kan worden aan de rest van de Cloverfield-franchise blijft een mysterie, wat we dan weer een gemiste kans vinden. Tot slot vonden we de manier waarop Overlord eindigde maar een beetje fleps en de editing kon op het einde wat beter, maar goed.

Kortom, Overlord hoort bij de betere Cloverfield-films en doet het zombiegenre recht aan. Leuke Halloween-film!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter