The Cloverfield Paradox recensie op Netflix België

Cloverfield Paradox posterThe Cloverfield Paradox ***

Regie: Julius Onah (The Girl is in Trouble)

Met Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Ziyi Zhang, Chris O’Dowd, Aksel Hennie, John Ortiz,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van LIFE, Interstellar & de andere Cloverfield-films.

Het verhaal: In de nabije toekomst geraken alle energiebronnen op aarde uitgeput. Een groep wetenschappers worden in de ruimte gestuurd om een riskante missie uit te voeren die ongelimiteerde energie moet vrijgeven.

De cast van The Cloverfield Paradox op Netflix België

Ons verdict: Surprise! Netflix heeft opnieuw een primeur te pakken dankzij zijn samenwerking met Paramount Pictures (Annihilation & The Irishman volgen nog dit jaar). God Particle haalde het de voorbije 2 jaar nooit tot de bioscoop en werd vandaag gelanceerd op de populaire streamingdienst onder de titel The Cloverfield Paradox. Yay!

Met een opmerkelijke cast van Gugu Mbatha-Raw (Belle & het Beest), David Oyelowo (Selma), Daniel Brühl (Captain America: Civil War, Inglourious Basterds ), Elizabeth Debicki (The Great Gatsby) & Ziyi Zhang (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Memoirs of a Geisha) is Cloverfield Paradox een waardige Netflix-release op bioscoopkwaliteit die qua stijl sterk laat terugdenken aan LIFE, maar dan met het gekende Cloverfield-tintje. De apocalypse van de originele Cloverfield, nog altijd één van de betere monsterfilms aller tijde, krijgt met deze Cloverfield Paradox een kleine verklaring hoewel de hints naar alternatieve dimensies, tijdreizen en vreemde morfologie een nieuwe invalshoek geven aan de mysterie rond de CloverVerse franchise van J.J. Abrams. Enkel spijtig van de lompe dialogen door het personage van Chris O’Dowd en de soms wat amateuristische horrorscènes door debutant Julius Onah.

Met andere woorden, met The Cloverfield Paradox krijgt de CloverVerse continuïteit en dat is een goede zaak. De 4de film, Overlord, staat immers al op de planken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter