Stronger recensie

Stronger posterStronger ***

Regie: David Gordon Green (Our Brand Is Crisis, Joe)

Met Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson, Clancy Brown, Nate Richman, Richard Lane Jr., Patty O’Neil, Kate Fitzgerald, Danny McCarthy, Frankie Shaw,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Patriots Day & The Town.

Het verhaal: Het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman, één van de slachtoffers van de aanslag op de Boston Marathon in 2013 die zijn beide benen verloor.

Jake Gyllenhaal & Tatiana Maslany in Stronger

Ons verdict: Jake Gyllenhaal heeft een heerlijk repertoire aan films met namen zoals Prisoners, Nightcrawler, Nocturnal Animals, Jarhead & Zodiac. Zo’n portfolio krijg je niet zonder een aardig stukje te kunnen acteren en in Stronger toont hij nogmaals zijn kaliber. Gyllenhaal draagt eigenhandig Stronger op zijn schouders met zijn realistische en ontroerende acteerprestatie als het gehandicapte slachtoffer Jeff Bauman. Remarkable. Maar daar blijft het bij. De rest van de cast, buiten Tatiana Maslany gerekend dan, maakt er een zooitje van en dat is een gemiste kans. Ook het verhaal is verre van glamoureus vergeleken met onze Vlaamse trots Marc Herremans en hoewel een melig Amerikaans einde misschien niet meer zo populair is, miste deze wel in Stronger. De bevestiging van de moedigheid en een zin voor leven door de man die zoveel verloor, mocht op het einde beter uitgewerkt worden.

Kortom, Stronger moet je zien vanwege de schitterende Jake Gyllenhaal, maar daar blijft het bij.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter