Prisoners review

prisoners posterPrisoners ****1/5

Regie: Denis Villenéuve (Incendies)

Met: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terence Howards, Melissa Leo, Paul Dano, Maria Bello, Viola Davis

Speelduur: 145′

Ga kijken als je houdt van thrillers voor en door volwassenen zoals Gone Baby Gone, Zodiac en de tv reeks The Killing.

Het verhaal: Wanneer twee kleine meisjes spoorloos verdwijnen, en de vermoedelijke dader wordt vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen, slaan de stoppen door bij één van de vaders van de meisjes … .

jake gyllenhaal en hugh jackman in prisoners

Ons verdict: Voor wie een bezoekje aan de bioscoop meer mag zijn dan CGI en ander geweld, hebben wij een dikke vette aanrader gevonden in Prisoners, één van die zeldzame hedendaagse Hollywoodthrillers die zijn publiek behandelt als volwassenen met een IQ boven de 85. Verwacht ondanks bovenstaande korte inhoud noch de ietwat misleidende trailers geen variant op Death Wish en/of The Puniser met Hugh ‘Wolverine’ Jackman als vigilante van dienst. Prisoners wil meer zijn dan dat, en slaagt daar ook moeiteloos in. Naast een fantastisch geschreven who-dun-it die je tot aan de aftiteling in het ongewisse laat, is dit bovenal een feest voor de liefhebber van karaktergedreven acteurscinema waarin elke actie van de personages -vaak noodlottige- gevolgen heeft. Zowat iedere acteerprestatie in deze uitmuntende thriller is Oscarwaardig, met op kop Jackman die bewijst dat hij véél meer kan dan vervaarlijk grommen en uithalen met adamantium-klauwen. Prisoners is een lange en vaak ook ongemakkelijke zit (“Wat zou jij doen?”), maar laat dat je niet tegenhouden om deze parel te bekijken, in de bioscoop (voor wie er nog snel bij is), of binnenkort op DVD/BD/VOD. Het is zonder meer één van de meest waardevolle films uit 2013 tot op heden. Aanrader van formaat!

Bekijk alvast een korte featurette over Prisoners.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Prisoners review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter