Sicario review

Sicario posterSicario *** 1/2

Regie: Denis Villeneuve (Prisoners, Enemy)

Met Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Victor Garber, Daniel Kaluuya, Jon Bernthal, Jeffrey Donovan,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van een mix van Traffic & Michael Mann-producties zoals Miami Vice & Heat.

Het verhaal: FBI-agente Kate Macer komt in contact met een special elite team geleid door Matt Graver nadat ze een gruwelijke kartelmoord meemaakt. Al vlug komt ze er samen met haar partner achter dat dit CIA-team zaken niet volledig volgens het boekje doen…

Emily Blunt in Sicario

Ons verdict: De Canadese regisseur Denis Villeneuve is na het maken van deze Sicario goed op weg om Michael Mann te gaan vervangen nu die bijna op pensioen is. Sinds zijn samenwerking met Jake Gyllenhaal in Prisoners en Enemy is de regisseur op de kaart gezet in Hollywood en krijgt hij prestigieuze projecten voorgeschoteld zoals het nieuwe vervolg op Blade Runner. Dit jaar mocht zijn film Sicario Cannes openen en lovende kritieken ontvangen. Reden genoeg voor MoviePulp.be om deze film in bioscoop te bekijken.

Toch zijn ook bij Sicario onze gevoelens gemengd. Villeneuve tovert indrukwekkende scènes uit zijn mouw rond de drugssmokkel in Amerika zonder cliché in het actievolle te vervallen. Nee, hij houdt de spanning erin alsof je het gevoel hebt dat je naar een horrorfilm aan het kijken bent en dat is bijzonder vernieuwend. Ook zie je een voortreffelijke Benicio Del Toro aan het werk als wraaklustige moordmachine en ook Josh Brolin zet zijn stempel neer in Sicario. Enkel spijtig dat Emily Blunt maar een magere en meegaande rol krijgt van de producenten (die niet in een vrouwelijke hoofdrol geloofden) als verlengde van het publiek, terwijl er toch een pak meer in deze actrice schuilt. Versta me niet verkeerd, Blunt levert uitstekend werk, maar haar rol is gewoon te weinig uitgewerkt en ze moest duidelijk werken met de riemen die ze had (boek heeft totaal geen diepgang in het personage Kate Macer). Daarboven schiet ook de editing een beetje te kort, gezien je als kijker door het tragere en verfijndere tempo net dat stukje verbeelding nodig hebt om de eindjes bij elkaar te puzzelen.

Kortom, wacht best even tot Sicario te huur is in de komende maanden, maar neem dan gerust de tijd om Sicario te bekijken op Blu-Ray of DVD. Kom in de mood door onderstaande clips te bekijken uit Sicario:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Sicario review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter