Turtle: The Incredible Journey Blu-ray review

Turtle: The Incredible Journey****

Regie: Nick Stringer

Narrator: Miranda Richardson

Speelduur: 77′

Prachtige beelden in high-definition!

De opzet: Een klein schildpadje wordt geboren op een strand in Florida. Het diertje zal de Golfstroom richting Noordpool bedwingen en de hele Noord-Atlantische Oceaan overzwemmen om uiteindelijk terug te keren naar het strand waar het werd geboren. Maar de kans dat de schildpad het redt, is miniem: maar één op de tienduizend schildpadden overleeft de gevaarlijke reis…

Ons verdict: Turtle: The Incredible Journey is na Planet Earth en Sea Monsters de zoveelste documentaire die op Blu-ray uitkomt. Net als die releases is het een ware belevenis om deze prachtige beelden te ontdekken in hoge defintie. Inhoudelijk is het typische National Geographic stuff, maar het moet gezegd dat regisseur Nick Stringer duidelijk zijn sporen verdient heeft met (onder)waterdocumentaires en het is regelmatig een verbluffende beeldenstorm, die zowel voor volwassenen, als de kleinsten interessant is om eens te bekijken. En als je onderweg iets hebt opgestoken over schildpadden of andere fauna en flora is dat natuurlijk altijd geweldig mooi meegenomen. Deze Turtle: The Incredible Journey is een frisse tip voor de liefhebbers van de betere documentaires. En dan nog liefst op onze favoriete blauwe schijfjes!

De Blu-ray: Het 1.78:1 Full High-Def-beeld (1080p) is zonder overdrijven verbluffend qua scherpte, met een hoog contrast en duizelingwekkende niveau van detail. Het zwartniveau is solide, met natuurlijk ogende kleuren. Soms duikt er is wat filmgrain op, maar digitale compressiefouten en andere ellende vormen gelukkig geen probleem. De Engelse DTS-HD 5.1-track klinkt strak, met goed verstaanbare dialogen en een meer dan degelijke spreiding. Ruis of andere storingen hebben we niet direct opgemerkt. Er zijn helaas geen noemenswaardige extra features aanwezig op deze Blu-ray.

Bekijk hier alvast een trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.