LIFE review

Life 2017 Fear Life not Death posterLIFE **

Regie: Daniel Espinosa (Safe House, Child 44)

Met Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dihovichnaya, Ariyon Bakare,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van een magere mix van Gravity & Alien.

Het verhaal: Een groep wetenschappers aan boord van de International Space Station ontdekken nieuw leven op Mars, maar algauw begint het vreemde eencellig wezentje de crew zorgen te baren…

Het vreemde organisme in LIFE

Ons verdict: Regisseur Daniel Espinosa heeft met een titel zoals Safe House meteen een naam voor zichzelf gemaakt en het feit dat hij na Child 44 een nieuw genre aanboort, weerspiegelt zijn ambitie in de regiestoel. Echter moet LIFE in 2017 de nieuwe Alien: Covenant trotseren en dat schept meteen verwachtingen voor Espinosa’s nieuwste. Zijn ambitie begint mooi met een indrukwekkende openingssequentie dat laat terugdenken aan het Oscar-werk van Alfonso Cuarón (cfr. Gravity), maar dan gaat het mis. LIFE wordt algauw gereduceerd tot een povere slasher-film die geen oog heeft voor de opbouw van zijn kills zoals pakweg een Alien in 1979. Het wordt al snel duidelijk dat Jake Gyllenhaal met een Nightcrawler-prestatie de film moet redden, maar hij blijkt maar een schim van zichzelf in LIFE. Nee, het verrassende einde is een magere troost om deze povere horrorfilm te overleven als science fiction fan.

Besluit: Na Passengers is LIFE de nieuwste ruimtefilm van Sony die niet de verwachtingen inlost. Regisseurs, respecteer de filmklassiekers zou ik zeggen of probeer iets nieuws. Misschien was het toch geen slecht idee om LIFE een prequel te maken op de nieuwe Venom uit de Spider-Man-universe.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter