Gravity review

Gravity - Don't Let Go posterGravity ****

Regie: Alfonso Cuarón (Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Met Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van Buried en V for Vendetta.

Het verhaal: Dr. Ryan Stone en Matt Kowalski komen in de problemen tijdens een ruimtevaartmissing doordat een Russische satelliet aan flarden wordt geschoten en in een baan rond de Aarde richting hun locatie.

Sandra Bullock en George Clooney in GravityOns verdict: Niemand zag deze film nog maar van ver afkomen toen de eerste poster en trailer het licht zag op het internet. Velen waren meteen weg van de Spaanse regisseur Alfonso Cuarón‘s manier van verfilming in de trailer. De trend zet zich verder: Gravity is een heerlijk staaltje van verfijnd cinema met een spanningsniveau om U tegen te zeggen. De opbouw van de beelden die zich uitwerkt tot de climax aan het einde van de film laten de kijker nagelbijtend achter in de cinemazalen. De 3D in combinatie met de prachtig realistische spacebeelden overdonderen het publiek ook. Een ijzersterke Sandra Bullock en charmante George Clooney die af en toe weet een leuke dialoog tussen de lippen te knijpen, geven Gravitiy een niveau waardig aan een Oscarnominatie. Heerlijk cinema op zijn best!

Kortom, Gravity is één van de verrassingen van het jaar en moet je in 3D in de Belgische bioscoopzalen hebben gezien. Bekijk onderaan de clips Off Structure, I’ve Got You en Detached:

Eén reactie op “Gravity review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter