Franchise: Annihilation

Is Annihilation een doodgewone televisiefilm?

Is Annihilation een doodgewone televisiefilm? Het klinkt misschien als een vreemde opmerking, maar het ligt in het verlengde van een uitspraak die grootmeester Steven Spielberg ondanks deed terwijl hij zijn nieuwe film Ready Player One promootte. De man is gekend voor zijn ontelbare blockbusters zoals Jurassic Park, Indiana Jones, E.T. & Minority Report, maar de laatste jaren spant hij zich meer en meer in voor meerwaardefilms die kansen maken op Oscars met voorbeelden zoals Jaws, Lincoln, War Horse, Bridge of Spies, Munich & Saving Private Ryan. Zijn laatste Oscar-campagne met The Post was alles behalve succesvol. Net daarover heeft hij opmerkingen, want hij vindt dat een Netflix-film met een gelimiteerde release van een week geen kans op een Oscar verdient. Sterker nog, als je jezelf als filmmaker verleidt aan het concept van Netflix, dan word je een doodgewone televisiefilm.

Lees verder Is Annihilation een doodgewone televisiefilm?Wat te streamen in België vanaf maart 2018?

Wat te streamen in België vanaf maart 2018?

Streamingdiensten draaien op volle toeren: Netflix tekent de ene na de andere Hollywood-blockbuster, maar ook Telenet Play More brengt ambitieuze Vlaamse content uit. Daarom stellen we jullie misschien wel de meest ambitieuze Netflix-, Amazon- & Telenet Play More-aanraders van de voorbije 3 jaar voor. Wat te streamen in België vanaf maart 2018? De Dag, Jessica Jones, Annihilation, Seven Seconds & Atonement.

Lees verder Wat te streamen in België vanaf maart 2018?Komt Annihilation in België meteen uit op Netflix?

Komt Annihilation in België meteen uit op Netflix?

Het lijkt erop dat Annihilation, de nieuwe film van regisseur Alex Garland (Ex Machina) met Natalie Portman (Black Swan, Star Wars II: Attack of the Clones) internationaal meteen een release krijgt on demand. De filmproducent Paramount vreest dat de film te complex en intelligent is waardoor heel wat bioscoopkijkers de boot zullen afzien. In het licht van het recente box office resultaten van Blade Runner 2049 en de Geostorm-flop van Paramount ligt het risico te hoog. De makers waren ook niet bereid het verhaal commerciëler & meer toegankelijk te maken en verkiezen een kleinere release via Netflix. Met Ex Machina kende Alex Garland al een matige release in België. Als de geruchten kloppen, zou Annihilation ergens februari – maart 2018 naar België komen. Het nieuws werd voorlopig nog niet bevestigd door Netflix & Paramount, dus de Belgische release date kan je in vraag stellen. Officieel staat de Belgische release date in de bioscoop op 7 maart 2018.

UPDATE: Annihilation komt officieel op 12 maart 2018 naar Netflix België!Natalie Portman in nieuwe Annihilation trailer

xx

Alex Garland had met Ex Machina een stevig debuut te pakken na het schrijven van films zoals 28 Days Later, Sunshine & Dredd. Voor zijn nieuwste film Annihilation wist hij Natalie Portman (Black Swan) te strikken ondersteund door o.m. Tessa Thompson (Thor: Ragnarok), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Oscar Isaac (Star Wars VIII: The Last Jedi) & Benedict Wong (Doctor Strange) en het is duidelijk dat de jonge Britse regisseur de ambities van Denis Villneuve wil evenaren. In Annihilation komen een groep biologen in gevaar na een gevaarlijke expeditie waarin de natuurwetten niet gelden. De eerste teaser hebben we al achter de rug. Vanaf 7 maart 2018, Natalie Portman in nieuwe Annihilation trailer door regisseur Alex Garland.

Lees verder Natalie Portman in nieuwe Annihilation trailer