Franchise: Steven Spielberg

Is Annihilation een doodgewone televisiefilm?

Is Annihilation een doodgewone televisiefilm? Het klinkt misschien als een vreemde opmerking, maar het ligt in het verlengde van een uitspraak die grootmeester Steven Spielberg ondanks deed terwijl hij zijn nieuwe film Ready Player One promootte. De man is gekend voor zijn ontelbare blockbusters zoals Jurassic Park, Indiana Jones, E.T. & Minority Report, maar de laatste jaren spant hij zich meer en meer in voor meerwaardefilms die kansen maken op Oscars met voorbeelden zoals Jaws, Lincoln, War Horse, Bridge of Spies, Munich & Saving Private Ryan. Zijn laatste Oscar-campagne met The Post was alles behalve succesvol. Net daarover heeft hij opmerkingen, want hij vindt dat een Netflix-film met een gelimiteerde release van een week geen kans op een Oscar verdient. Sterker nog, als je jezelf als filmmaker verleidt aan het concept van Netflix, dan word je een doodgewone televisiefilm.

Continue reading Is Annihilation een doodgewone televisiefilm?

Trailer voor HBO documentaire over Steven Spielberg

Steven Spielberg, nog altijd de eerste naam die 99% van de mensheid associëren met het woord filmregisseur. De levende legende is dan ook verantwoordelijk voor meer filmklassiekers én blockbusters dan eender wie. HBO werkte aan een documentaire over leven en werk van Steven Spielberg met getuigenissen van onder meer J.J. Abrams, Christian Bale, Drew Barrymore, Cate Blanchett, Francis Ford Coppola, Daniel Craig, Daniel Day-Lewis, Brian de Palma, Laura Dern, Leonardo DiCaprio, Richard Dreyfuss, Ralph Fiennes, Harrison Ford, David Geffen, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Holly Hunter, Jeffrey Katzenberg, Ben Kingsley, Kathleen Kennedy, George Lucas, Liam Neeson, Martin Scorsese, Oprah Winfrey en Robert Zemeckis. Meer dan gevonden vreten voor iedere filmliefhebber. Te bekijken op HBO (Go) vanaf 7 oktober en allicht vanaf 8 oktober op Telenet Play More. Geniet van de trailer!

Continue reading Trailer voor HBO documentaire over Steven Spielberg


Steven Spielberg en George Lucas hebben Indiana Jones verkracht

 

Steven Spielberg en George Lucas hebben Indiana Jones verkracht

Althans volgens de makers van South Park. In de eerste aflevering van seizoen 12, The China Problem, uiten Trey Parker en Matt Stone hun aversie voor Indiana Jones and The Crystal of the Crystal Skull op ongeëvenaarde wijze samen door George Lucas en Steven Spielberg, Indy, letterlijk te laten verkrachten in een aantal flash-back scènes die duidelijk geïnspireerd zijn op The Accused en Deliverance. In een latere scène zien we Lucas ook nog aan de slag met een Stormtrooper, een verwijzing naar het schaamteloze uitmelken van de Star Wars saga. De aflevering wekte uiteraard al de nodige controverse op bij de Joodse powerplayers in Hollywood. De aflevering kan je hier gratis online bekijken. Wie enkel de bewuste scènes wil zien, vindt deze op minuut 8.50, 13.05, 16.15 en 18.55. Enjoy!