De Jaws op Netflix België review

De Jaws op Netflix België reviewJaws *****

Regie: Steven Spielberg (Saving Private Ryan, Minority Report, Schindler’s List)

Met Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton,

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van ander Spielberg-werk uit de jaren ’70-’80 zoals E.T. & Raiders of the Lost Ark.

Het verhaal: Het eilandje Amity wordt geteisterd door een aantal mysterieuze verdwijningen, terwijl het weekend van de 4th of July in aantocht komt. Detective Brody gaat op zoek…

De menigte rent weg van het strand in Jaws

Ons verdict: Grootmeester Steven Spielberg is gekend door zowat iedereen op deze aardbol: Welke jongen is immers niet opgegroeid met blockbusters zoals E.T., Jurassic Park, Indiana Jones & Hook? Welke mens kan niet zeggen dat films zoals Saving Private Ryan, Minority Report & Schindler’s List geen filmklassiekers zijn? Maar iedere regisseur kent zijn debuut en bij Steven Spielberg was dit Jaws. Meer dan 40 jaar na het verschijnen van deze film in de Amerikaanse bioscopen is Jaws nog steeds gangbaar voor het hedendaags oog. Het is niet voor minder dat Netflix België deze recent in zijn bibliotheek opnam. Destijds werd er voortreffelijk gewerkt met zogenaamde props of volledig nagebouwde wezens waar acteurs in konden bewegen. Jaws was Steven Spielberg’s eerste creatie (en de dinosaurussen van Jurassic Park ongetwijfeld het hoogtepunt van zijn carrière in het maken van props) en oogt een stuk realistischer als de hedendaagse CGI. Jaws won 3 oscars, niet zo zeer vanwege de special effects, maar eerder vanwege de dramatische score & geluiden die uitmuntend in de spanning in de film opvoeren. Samen met de karakterkoppen van Robert Shaw, Roy Scheider & Richard Dreyfuss behoort Jaws tot de absolute topper in zijn genre.

Kortom, Jaws is het geweldige debuut van Steven Spielberg en tot op de dag van vandaag nog steeds de beste haaienfilm ooit gemaakt. Deze legendarische film moet je aan de filmcollectie toevoegen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.