The Shallows review

The Shallows posterThe Shallows *** 1/2

Regie: Jaume Collet-Serra (Non-Stop, Run All Night, Unknown)

Met Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Legge,…

Speeltijd: 86′

Ga kijken als je hield van Jaws.

Het verhaal: De Amerikaanse surfster Nancy gaat op zoek naar een onbekend surfstrand in Mexico en wordt aan het einde van de dag aangevallen door een gigantische haai terwijl ze alleen overblijft.

Blake Lively in The Shallows

Ons verdict: Regisseur Jaume Collet-Serra is geen onbekende voor MoviePulp.be. Met films zoals o.m. Run All Night, Non-Stop en het berensterke Unknown heeft deze Spaanse regisseur al een naam voor zich gemaakt. Met deze haaienfilm The Shallows gaat hij uit zijn ‘comfort zone’ en stuur America’s sweetheart Blake Lively aan in plaats van Liam Neeson. Een moeilijk opdracht, want met Jaws heeft Steven Spielberg dit genre al helemaal veroverd (hetzelfde deed hij ook met Saving Private Ryan).

Maar tussen Sharknado, Deep Blue Sea & The Reef is er zeker nog speling en daar situeert zich The Shallows. Door de nadruk te plaatsen op het overlevingsaspect tegenover de horror maakt The Shallows het absolute verschil tegenover zijn voorgangers. OK, met momenten is het zoals steeds in dit genre een beetje ver gezocht (de haai lijkt met het verloop van de film mee te groeien, geen enkele haai blijft dagen op dezelfde plek hangen), maar het zorgt wel voor een amusante beleving met voortreffelijke shots van haaienaanvallen. Fanboys van het genre zullen smullen van The Shallows. Toch moet ik toegeven dat we meer verwacht hadden van deze Jaume Collet-Serra-productie, zeker gezien hij sinds Unknown aan een neerwaarts spiraal bezig is.

Besluit: The Shallows is de beste haaienfilm sinds Jaws, maar het moet toch onderdoen aan het niveau waar we regisseur Jaume Collet-Serra van kennen. Wacht gerust tot de film te huur of te koop is op Blu-Ray, DVD of Video-on-Demand.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter