Franchise: George Lucas

Los Angeles wordt nieuwe thuis van Lucas Museum of Narrative Art

Foto van het toekomstig George Lucas Museum in Los Angeles

Los Angeles, de thuisstad van Hollywood, krijgt er binnenkort een nieuw museum bij: Lucas Museum of Narrative Art. Het project dat maar liefst 1 miljard dollar zal investeren in de site aan Treasure Island in het midden van San Franciso Bay zal een uitgebreide collectie van kunst (vooral schilderijen, maar ook sculpturen) & allerlei film memorabilia van regisseur George Lucas bevatten zoals decors, props, foto’s, posters, scripts, storyboards, kostuums,… ter waarde van 400 miljoen dollar. Het idee achter het museum is om met beeldende kunst verhalen te ontdekken, verhalen die al eeuwen in onze maatschappij gekend zijn zoals verhalen uit het Oudengels (Beowulf) & de tijd van de Grieken of Romeinen, maar ook populaire Hollywood-verhalen zoals Star Wars, Avatar, The Terminator, Alice in Wonderland, Roodkapje, Rango, Duck Tales, The Wizard of Oz & E.T. Burgemeester Eric Garcetti is ontzettend blij met de komst van het nieuwe ‘Star Wars’-museum, gezien Los Angeles de strijd won van San Francisco & Chicago en gaat zo de strijd aan met de musemstad bij uitstek in de Verenigde Staten: New York. Ook Seattle’s Museum of Pop Culture (MoPOP) zal te lijden krijgen eens dit project op poten is in 2020. Het indrukwekkend gebouw van Lucas Museum of Narrative Art is ontworpen door de Chinese architect Ma Yansong van MAD Architects. Meer foto’s onderaan of op de website van MAD Architects zelf (als je klikt op de foto’s ga je meteen naar de website van de architecten).

Continue reading Los Angeles wordt nieuwe thuis van Lucas Museum of Narrative Art

George Lucas verkoopt Star Wars aan Disney. Star Wars VII in 2015.

Ween Star Wars geeks van de lage landen! George Lucas, ooit de luis in de pels van de grote Hollywood studio’s, heeft wat overgebleven is van zijn ziel verkocht. Afgelopen nacht werd bekend gemaakt dat hij een bod van 4 miljard dollar heeft aanvaard voor Lucasfilm. Star Wars wordt eigendom van Disney, die al eerder ook Marvel Studios een gelijkaardig ‘offer they couldn’t refuse‘ deden.. En wat meer is Disney plant alvast een nieuwe trilogie waarvan het eerste deel reeds in 2015 zou moeten verschijnen. Veel is er nog niet bekend over die nieuwe sequels, maar het staat wel vast dat ze chronologisch volgen op Episodes IV-VI (de klassieke trilogie waarmee het allemaal begon,red.). Betekent dit een terugkeer van de oude cast (Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher)? Of maken ze een grotere (zij)sprong in de tijd? En vooral zetten ze de vele fouten van de recente prequels recht? Wie zal het zeggen? George Lucas en de nieuwe Lucasfilm CEO, Kathleen Kennedy (producente van ondermeer Indiana Jones, red.), doen hieronder voorzichtig een boekje open.

Continue reading George Lucas verkoopt Star Wars aan Disney. Star Wars VII in 2015.


Steven Spielberg en George Lucas hebben Indiana Jones verkracht

 

Steven Spielberg en George Lucas hebben Indiana Jones verkracht

Althans volgens de makers van South Park. In de eerste aflevering van seizoen 12, The China Problem, uiten Trey Parker en Matt Stone hun aversie voor Indiana Jones and The Crystal of the Crystal Skull op ongeëvenaarde wijze samen door George Lucas en Steven Spielberg, Indy, letterlijk te laten verkrachten in een aantal flash-back scènes die duidelijk geïnspireerd zijn op The Accused en Deliverance. In een latere scène zien we Lucas ook nog aan de slag met een Stormtrooper, een verwijzing naar het schaamteloze uitmelken van de Star Wars saga. De aflevering wekte uiteraard al de nodige controverse op bij de Joodse powerplayers in Hollywood. De aflevering kan je hier gratis online bekijken. Wie enkel de bewuste scènes wil zien, vindt deze op minuut 8.50, 13.05, 16.15 en 18.55. Enjoy!