The Hateful Eight review

The Hateful Eight posterThe Hateful Eight ***

Regie: Quentin Tarantino (Django Unchained, Reservoir Dogs, Pulp Fiction)

Met Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Michael Madsen, Walton Goggins, Demián Bichir, Bruce Dern, James Parks, Zoë Bell, Channing Tatum,…

Speeltijd: 187′

Ga kijken als je hield van de betere Westerns zoals Django Unchained & 3:10 to Yuma.

Het verhaal: Enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog ontmoeten Major Marquis Warren & John ‘The Hangman’ Ruth elkaar in het besneeuwde landschap onderweg naar Red Rock in de staat Wyoming om de gekke Daisy Domergue aan te geven.

De cast van Tarantino's 8ste film The Hateful Eight

Ons verdict: Verwijzigingen naar het verleden zijn hip! J.J. Abrams deed het al voor iedereen met het recente Star Wars VII: The Force Awakens en Quentin ‘de man die alle films zag in de 20ste eeuw’ Tarantino geeft ons een rondleiding in de geschiedenis van de Western met The Hateful Eight. De 8ste film van Tarantino zit boordevol verwijzingen naar filmklassiekers zoals The Magnificent Seven, Lawrence of Arabia & The Good, the Bad and the Ugly alsook verschillende odes aan het oeuvre van Tarantino himself, Django Unchained, Inglourious Basterds & Reservoir Dogs aan de top.

Maar buiten verwijzingen brengt deze The Hateful Eight ook nieuwigheden. Een schitterende cast met Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh & Samuel L. Jackson als koplopers in een landschap vol sneeuw is op zich opmerkelijk te noemen. Haarscherpe beelden in Ultra Panavision 70 van de adembenemende landschappen wisselen zich af met stoere dialogen tussen de verschillende personages in The Hateful Eight. Tarantino is ook niet verlegen om het publiek wat Amerikaanse geschiedenis bij te brengen voor een keer. Verrassend. Maar vernieuwend? Nee. Het is een beetje same old, same old, Quentin, sorry. The Hateful Eight is het prototype van een Tarantino-film, maar met deze keer een ontgoochelende soundtrack, wat minder humor in een veeeeeeeeel te lang speeltijd (3 uur, wtf, Quentin) met te lange slaapverwekkende dialogen.

Besluit: Met The Hateful Eight lijkt Tarantino het succes van Django Unchained te herhalen, maar niets is minder waar. Dit is de magerste Tarantino tot hiertoe. OK, The Hateful Eight is een ode aan het Western-genre van de jaren ’50 – ’80 met af en toe een aantal verrassingen in Tarantino’s oeuvre die beginnen na anderhalf uur in de film, maar toch. Streepje voor Tarantino.

 

THE HATEFUL EIGHT – Movie References from Ollie Paxton on Vimeo.

2 gedachten op “The Hateful Eight review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter