Django Unchained Blu-Ray review + wedstrijd

Django Unchained Blu-Ray CoverDjango Unchained ****

Regie: Quentin Tarantino (Inglourious Basterds)

Met: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson

Speelduur: 165′

Haal Django Unchained nu in huis op Blu-Ray of lees verder en ontdek hoe je kans maakt op een gratis exemplaar of poster van deze machtige ode aan de western door grootmeester Tarantino.

Het verhaal: Na een succesvolle jacht bevrijdt Schultz Django, maar de twee kiezen ervoor om bij elkaar te blijven. Sterker nog, Schultz bezoekt de grootste criminelen van het Zuiden met Django aan zijn zijde. Maar Django blijft gefocust op één doel: het vinden en redden van zijn vrouw Broomhilda, die hij lange tijd geleden uit het oog is verloren door de slavernij. De tocht van Schultz en Django brengt hen uiteindelijk bij Calvin Candle, de eigenaar van ‘Candyland’, een beruchte plantage waar ze moeten kiezen tussen vrijheid en solidariteit, tussen opofferen en overleven … .

1138856 - Django Unchained

Ons verdict: Vorig jaar nog liet Quentin Tarantino optekenen in de Angelsaksische pers, dat hij hoopt dat elke nieuwe film van zijn hand een belevenis wordt. En zo is het maar net! Django Unchained is opnieuw een schot in de roos. Tarantino gaat voluit met zijn visie op het western-genre, en schuwt daarbij de controverse niet. Django mag dan historisch oneindig minder correct zijn dan pakweg Lincoln, hier zie je tenminste de gruwel veroorzaakt door de slavernij. Meer zelfs, in sommige scènes voel je letterlijk de pijn van de negerslaven. Django Unchained zal ook niet in goede aarde vallen bij de Spike Lee’s van deze wereld, de ‘niggers’ vliegen je om de oren. Maar dat was nu eenmaal hoe slavendrijvers praatten over hun ‘bezit’.

Als het bovenstaande je deed vrezen dat Django Unchained een bloedserieuze boodschapprent is, kunnen we je geruststellen. Dit is vooral een genre-film, een exploitation-western met de epische flair van het beste van Sergio Leone en Sam Peckinpah, vermengd met moderne popcultuur-referenties, en klassieke thema’s als wraak en boetedoening. Tarantino bewijst met Django Unchained opnieuw dat hij één van de beste acteur-regisseurs ter wereld is. Toegegeven, Oscarwinnaar Christophe Waltz zet ‘simpelweg’ een zachtaardige variant op zijn personage uit Inglourious Basterds neer. Jamie Foxx was echter zelden beter. Kerry Washington is een revelatie. Samuel L. Jackson bleef nooit verder weg van zijn coole imago. En vooral Leonardo DiCaprio verbaast met een bijna demonische vertolking van de sadistische slechterik van dienst. Zonde dat dit laatste niet erkend werd door de Academy, met op zijn minst een Oscarnominatie.

Ook de soundtrack werd weer een pareltje. Naast het klassieke ‘Django’ thema van Ennio Morricone, horen we oude soul en hiphop op de klankband. Tupac in een western? Het zou niet mogen werken, maar Tarantino speelt het klaar. Django Unchained heeft maar één minpunt, en dat is de (te) lange speelduur. Net als in Kill Bill Vol.2 is Tarantino iets te verliefd op zijn -toegegeven vaak geniale- lang uitgesponnen dialogen, en zit je soms gewoon te wachten op actie. Over actie gesproken, zoals gezegd gaat Tarantino hier spaarzaam mee om, maar wanneer de ultrageweldige shootouts losbarsten zit je mee te daveren in je stoel. Het bloed druipt van het scherm, en zo hoort het!

Django Unchained Blu-Ray Steelbook (1)

Op de Blu-Ray vindt je naast een onberispelijke HD transfer (niemand kan bloed poëtischer rood laten kleuren dan Tarantino) ook een aantal relatief korte featurettes over de stunts, het productie ontwerp en de kostuums. Verder heb je de optie om de geweldige soundtrack van Django Unchained apart te beluisteren.

WEDSTRIJD: Win je eigen gratis Blu-Ray Steelbook van Django Unchained© (2012 Sony Visiona Romantica, Inc. All Rights Reserved) of een coole poster van de film.

Django Unchained Poster

Wat moet je hiervoor doen?

1) Vindt ons leuk op Facebook en/of volg ons op Twitter. Opgelet enkel Facebook fans en Twitter volgers komen in aanmerking voor de vrijkaarten!

2) Beantwoordt de volgende vragen:

-Wie vertolkte de originele ‘Django’ in de gelijknamige spaghetti-western uit 1966? Hij heeft ook een klein rolletje in Django Unchained.

-Hoeveel officiële filmprijzen won Django Unchained tot op heden?

-Hoeveel MoviePulp bezoekers zullen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd tegen tegen maandag 17 juni?

3) Mail dit alles vóór 17 juni naar info[at]moviepulp.be

Véél succes!

Alvast de trailer van Django Unchained om in de stemming te komen.

Eén reactie op “Django Unchained Blu-Ray review + wedstrijd”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter