Ex Machina Blu-Ray review

Ex Machina posterEx Machina ****

Regie: Alex Garland

Met Alicia Vikander, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Sonoya Mizuno,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van I, Robot & A.I.

Het verhaal: De jonge computerwetenschapper Caleb wordt uitgenodigd door Nathan, de oprichter van het bedrijf waar hij voor werkt, om de eerste succesvolle poging tot artificiële intelligentie Ava te beoordelen op menselijke kwaliteiten.

.. in Ex Machina

Ons verdict: De schrijver achter 28 Days Later & Sunshine Alex Garland kwam onlangs met zijn debuutfilm als regisseur en gezien diens interessante kijk op science fiction in het algemeen kunnen we niet anders dan benieuwd zijn naar het resultaat. Bovendien krijgen we een mooie Alicia Vikander (naakt) te zien en ook Star Wars-castleden Oscar Isaac & Domhnall Gleeson laten zich van hun beste kant zien. Wat kan je meer vragen?

Ex Machina is een schot in de roos: het heeft een verfijnd uitgewerkte editing, alsook een prachtige enscenering (meer dan de helft van de film werd op de prachtige locatie Juvet Landscape Hotel in Alstad, Noorwegen gefilmd). Minimalisme en sereniteit bepalen het mysterieuze tempo van de film dat continu smaakt naar meer, zelfs na het einde. Regisseur Alex Garland brengt ook een extra laag diepte aan de film door meerdere verwijzingen naar concepten zoals Plato’s Allegorie van de grot en andere filosofische verwijzingen naar de rol van artifiële intelligentie in onze maatschappij toe te voegen aan het achtergrondverhaal van Ex Machina. Maar ook woordspelingen zoals de namen van de hoofdpersonages die allemaal indirect met God te maken hebben en verwijzingen naar Deus Ex Machina in Griekse tragedies, getuigen van Garland’s vernuftige manier om de kijker te laten smaken naar meer. Het maakt het een goudmijn voor iedere filmliefhebber die zoekt naar meer in een film.

Kortom, Ex Machina is een opmerkelijke film die wel de verrassing van het jaar mag genoemd worden. Geraak geïntrigeerd door onderaan de clips Meet Ava, Do You Feel Bad for Ava? of Was Ava Programmted to Flirt? te bekijken:

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Ex Machina Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter