American Sniper op iTunes review

xAmerican Sniper ***

Regie: Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Gran Torino, Mystic River)

Met Bradley Cooper, Sienna Miller, Keir O’Donnell, Kyle Gallner, Luke Grimes,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Fury, The Hurt Locker & Zero Dark Thirty.

Het verhaal: In American Sniper leren we Chris Kyle kennen, de meest dodelijke schutter aller tijde in de Amerikaanse geschiedenis met maar liefst 160 doden op zijn naam in 4 campagnes naar Irak.

Bradley Cooper & Sienna Miller in American Sniper

Ons verdict: Clint Eastwood is gekend voor zijn harde cinema. Million Dollar Baby, Gran Torino, J. Edgar, Mystic River waren stuk voor stuk harde films die je als publiek serieus moest doorslikken. Eastwood is ook gekend voor zijn rechtse Republikeinse karakter en is niet vies om af en toe een politieke overtuiging in zijn films te gooien. American Sniper is daar een duidelijk voorbeeld van.

Wat aanvoelt als een propaganda voor de oorlog in Irak met Bradley Cooper & Sienna Miller in de hoofdrol, is ook het uiteindelijke resultaat van American Sniper. De nadruk ligt op de actie en niet het kritische karakter van de oorlog in Irak die we kunnen terugvinden in o.m. een Jarhead. Het patriottische en trotse wezen van Amerikaans zijn wordt bejubeld in American Sniper. Hoewel Eastwood ook probeert de psychologische gevolgen van het langdurig blootstellen aan oorlog in zijn film te verwerken, komt in realiteit weinig tot uiting in American Sniper. Spijtig, want met wat slim editing hadden we dit toch wel een kritischere film gevonden met sympathie voor de Amerikaanse zijde van het verhaal.

Besluit: American Sniper is OK, maar wel minder tegenover wat Clint Eastwood in het verleden bracht. Onderaan een aantal clips uit American Sniper:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “American Sniper op iTunes review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter