Franchise: American Sniper

Box Office België update (2015 week 11)

American Sniper banner

Terwijl Fifty Shades of Grey na 5 weken boven een jaaromzet van 5 miljoen dollar trekt, heeft het wel zijn handdoek in de ring moeten gooien. Geen nieuwe film die de leiding neemt deze week, American Sniper haalt na zijn 3de week de nummer 1-positie met zo’n 261 duizend dollar winst. Chappie kwam deze week op een teleurstellende 6de plek binnen (193.255 euro) en Selma kreeg niet de nodige Oscar-buzz om goede resultaten te halen in België (110.302 euro) maar stijgt wel boven de 100.000 dollar grens. Wild met Reese Witherspoon wist vorige week wel rond de 120.000 dollar in de wacht te slepen na alle promotie door 20th Century Fox de voorbije tijd. De voorbije tijd was het dus niet echt spannend aan de box office, maar de volgende week zal wel wat verandering brengen met de release van het vervolg op Divergent, Insurgent.

Lees verder Box Office België update (2015 week 11)


The Loft flopt in de Verenigde Staten

The Loft stelt teleur in zijn openingsweek

The Loft flopt… De Amerikaanse remake The Loft door Erik van Looy heeft het voorbije weekend zijn opening gekend en daarvan was niets bijster te bekennen. De geruchten gingen al de ronde, gezien de film door verscheidene Amerikaanse filmcritici niet werd gesmaakt, maar gezien de box office resultaten krijgen we nu bevestiging. In zijn eerste week kwam het binnen op de 10de plaats en haalde het 2.9 miljoen dollar bij elkaar op 1.841 locaties, amper 2-3 keer zoveel als zijn originele film in 2008 (die haalde 1.256.396 dollar op in België alleen op misschien 30 locaties). De makers anticipeerde zo’n 5 miljoen dollar. Tevens is The Loft het slechte resultaat dat ooit aan de box office heeft gehaald en ook bij bleef het beneden alle pijl. Het wordt afwachten hoe deze film zich in de komende weken zal gedragen, maar we verwachten geen mirakel om het productiebudget van 14 miljoen dollar bij te vullen. Clint Eastwood’s American Sniper daarentegen is alle verwachtingen in de VS aan het overtreffen: in zijn eerste week haalde het een voortreffelijk resultaat van 90 miljoen dollar en eindigt na dit Superbowl weekend op bijna 320 miljoen dollar.American Sniper trailer met Bradley Cooper

American Sniper poster met Bradley Cooper

Acteur laat met opmerkelijke producties zoals Gran Torino, Changeling, Invictus, J. Edgar & Million Dollar Baby zien dat hij heel wat in zijn mars heeft als regisseur. Als de films jou niet overtuigen, laat de 2 oscars die hij won als Beste Film dan voor zich spreken. Voor American Sniper wist hij het mooie koppel en te motiveren om het verhaal te vertellen van één van de beste Amerikaanse sluitschutter uit de hedendaagse geschiedenis, Christopher Scott Kyle. Benieuwd wat dit zal worden. Trailer ziet er alleszins heerlijk ruw uit. Geniet van American Sniper trailer met Bradley Cooper!
Lees verder American Sniper trailer met Bradley Cooper