The Loft review

the_loft_2014_posterThe Loft **

Regie: (Loft, De Zaak Alzheimer)

Met , , , , , , ,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Fracture & The Drop.

Het verhaal: 5 vrienden nemen de sleutels aan van een exclusieve loft gebouwd door hun vriend Vincent. De exclusieve plek in het midden van New Orleans moet een oase zijn waar Chris, Luke, Marty & Filip zich echt een man kunnen voelen bij hun minnaressen.

Karl Urban, Eric Stonestreet & Wentworth Miller in The Loft

Ons verdict: Als de meest legendarische Vlaamse film aller tijden een Amerikaanse remake krijgt waarvan de release niet in het desbetreffende land gebeurt, dan is er stront aan de knikker. Hoe geniaal het scenario van Bart De Pauw ook is, het is gedoemd te mislukken als de film niet in een land uitgebracht wordt waarvoor het bedoeld is. The Loft is een poging van regisseur Erik Van Looy om zijn stap te zetten in Hollywood en spijtig genoeg neemt hij deze niet goed…

The Loft staat mijlenver van de originele film, hoofdzakelijk door de gekozen cast waar er duidelijk geen vriendschappelijke band in terug te vinden is. , & zijn allemaal stuk voor stuk Amerikaanse acteurs die aan een commerciële setting hun succes hebben te danken (X-Men, Dredd, Star Trek Into Darkness, Prison Break). Rasecht acteren moet je niet van hen verwachten. De prestatie van blaast de 3 pretty boys uit hun schoenen, alhoewel hij geen betere prestatie neerlegt dan in de originele Vlaamse verfilming. Als je verder gaat kijken naar de details, zijn er ook heel wat dingen die ontbreken: bvb. de locatie in San Diego (Waarom een rooftop zwembad? Wat is daar nu verborgen aan?), de mislukte dialogen onvertaalbaar uit het Nederlands (I want to fuck her like an animal), de mislukte poging van Isabel Lucas om het personage van Marie Vinck over te nemen (sterk, uitdagend, maar toch kwetsbaar) en ga zo maar verder.

Besluit: Tot onze spijt moeten we zeggen dat The Loft geen succesvolle Hollywoodpoging was van Erik Van Looy om Vlaanderen op de kaart te brengen in Hollywood. Bekijk onderaan een leuke reportage / interview van Erik Van Looy & over The Loft:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter