Wolf review

Wolf – De Film ***

Regie: Rik Daniëls (Flikken)

Met Axel Daeseleire, Gene Bervoets, Pieter Embrechts, Simone Milsdochter, Sandrine Andre, Marie Vinck, Joyce van Nimmen, Jakob Beks

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van De Zaak Alzheimer, Vermist en Dossier K.

Het verhaal: Thomas Verhaege is een commissaris bij Economische Financiële recherche afdeling van de Federale politie Antwerpen. Momenteel werkt hij aan een opdracht om Vadim Arveladze zo snel mogelijk achter de tralies te brengen. Tijdens een observatie van deze Russische crimineel komt hij oplichter Depretere op het spoor die een hologram verbergt van onschatbare waarde…Ons verdict: De spin-off van de fictiereeks Wolven is een voltreffer. Wolf laat terugdenken aan de goede karaktertekening van Vermist en acteerprestaties uit De Zaak Alzheimer: een kwestbare politiecommissaris (Axel Daeseleire), een koele slechterik (Pieter Embrechts), een keiharde teamleider (Gène Bervoets),… Enkel de decadente hoge pieten ontbreken nog! Gène Bervoets speelt bovendien de beste rol die ik ooit van hem te zien kreeg. Antwerpen straalt wederom in de achtergrond van de film en geeft deze film de charisma die het nodig heeft. Het verhaal kan je niet bepaald verrassend noemen, maar de opbouw van de film zorgt er wel voor dat Wolf entertainend blijft.

Kortom, Wolf behoort tot de betere Vlaamse films. Als je van Vlaamse fictie houdt, is dit een must-see in de cinema. Bekijk onderaan een nieuwsflash van Belga over de première in Metropolis Antwerpen met exta interviews van de cast en crew:


Axel Daeseleire laat z’n tanden zien in ‘Wolf’
Geüpload door BELGA_NEWS_AGENCY. – De allerlaatste nieuwscontent.

4 gedachten op “Wolf review”

 1. Straf dat je zo gul bent met *** Dax. In nagenoeg de gehele Vlaamse pers werd deze prent afgekraakt als zijnde één van de slechtste Vlaamse films aller tijden … . Binnenkort eens gaan ontdekken wie gelijk heeft :)

  Please wait...
 2. ik las bij standaard ook dat hij neit goed was ook op cinenews. Ik ga hem zeker zien want die reviews van de krant slaan nooit op iets vind ik. Ze hebben altijd kritiek op van alles maar vonden wel avatar goed terwijl die bagger was.

  Please wait...
 3. Misschien heb ik een ander beeld op de film, omdat ik de serie nooit gezien heb. Toegegeven, er zijn een paar melige stukken in, maar tempo van de film stond me wel aan. 3 sterren is hij zeker waard!

  Please wait...
 4. Wow 3 sterren? :) Ik vond dit behoorlijke mest en dan druk ik me nog licht uit. De dialogen waren trouwens tenenkrommend slecht!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter