Jackie recensie

Jackie posterJackie *** 1/2

Regie: Pablo Larraín (Neruda)

Met Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, John Hurt, John Carroll Lynch, Caspar Phillipson,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van The Danish Girl & Black Swan.

Het verhaal: 22 november 1963. De wereld kijkt toe hoe de Amerikaanse president John F. Kennedy wordt neergeschoten, terwijl Jacqueline Kennedy probeert om te gaan met de gespannen en nerveuze omstandigheden.

Natalie Portman als Jackie

Ons verdict: Regisseur Darren Aronofsky wist met Black Swan Natalie Portman te torpederen tot Oscar-actrice en met Jackie is hij goed op weg om haar als producer samen met de Chileense regisseur Pablo Larraín opnieuw een Oscar te brengen.

Persoonlijk denken we dat The Academy andere plannen heeft met het officiële beeldje voor Beste Actrice, maar dat houdt niet tegen dat Jackie gaat en staat met de wonderbare verschijning van de geweldige Amerikaans Israelische actrice. Net zoals Eddie Redmayne in The Danish Girl trekt Natalie Portman de volledige aandacht van de film naar zich toe en dat is niet meteen een goede zaak. Het verhaal van Jackie krijgt op deze manier samen met de asymmetrische plotstructuur minder lucht om zich te ontwikkelen tot een vlotte filmklassieker. Ook heeft Jackie geen Alicia Vikander om de acteerprestaties te balanceren: Noch Peter Sarsgaard, John Hurt of Billy Crudup weten zich te meten aan de prestatie van Portman. Complotteurs moeten spijtig genoeg ook op hun honger zitten, want Jackie biedt ook op dit vlak geen verlichting. Nee, Jackie draait helemaal rond de modieuze en verdwaasde Jacqueline Onassis en daar profiteren de feministen onder ons ten volle van. Op zich geen slechte evolutie.

Kortom, zelfs de serie Mad Men brengt een betere ode aan de moord op John F. Kennedy. Jackie is all about Jackie en Natalie Portman.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.