De Kong Skull Island IMAX 3D review

Kong Skull Island posterKong: Skull Island *** 1/2 + IMAX 1/2

Regie: Jordan Vogt-Roberts (Mash Up, Death Valley)

Met Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman, John C. Reilly,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Godzilla met een vleugje Apocalypse Now!

Het verhaal: Professor Bill Randa maakt in 1973 de Amerikaanse overheid wijs dat er een verlaten eiland niet ver van de kust van Vietnam verborgen schatten bewaard. De crew die geselecteerd wordt om de missie naar Skull Island te leiden komt al snel tot de conclusie dat de realiteit heel anders ligt.

De gigantische King Kong in Kong: Skull Island

Ons verdict: Olé, Legendary Pictures en Warner Bros. zijn er in geslaagd om een nieuwe franchise op te bouwen! Na Gareth EdwardsGodzilla is het aan King Kong om het publiek (na 12 jaar opnieuw) omver te blazen. Het concept van Skull Island zoals origineel voorgesteld in 2014 mag dan misschien uitblijven door de ballen die missen bij de grote Amerikaanse filmstudio’s, de mythische creaturen krijgen wel een kans om zich op een Westerse manier te ontplooien op het grote doek zoals de epische Japanse monsterfilms van de jaren ’50 & ’60.

Kong: Skull Island is een klassieke blockbuster avant la lettre waar je door de veelvuldige grootsheid & CGI 100% kan van genieten zonder een mening te vormen over het verhaal. Maar toch heeft Kong: Skull Island iets meer te bieden dan het gemiddelde Godzilla door Gareth Edwards. Regisseur Jordan Vogt-Roberts vond een leuke manier om de oorlogsklassieker Apocalypse Now! te integreren in de context van het verhaal en de schrikmomenten zijn niet cliché. Ook castte hij een mooie set acteurs met aan kop Tom Hiddleston & Brie Larson afgewerkt door een standvastige Samuel L. Jackson & John Goodman. Zelfs de teaser aan het einde van de end credits (blijf tot het einde van de film wachten voor leuke beelden van de nieuwe franchise), maar zonder IMAX klasseer je hem gemakkelijk onder het typische mega-monsters-concept vol bombast waar je na een paar dagen niets meer van onthoudt. Daarvoor was het franchise-gehalte niet goed genoeg doorgetrokken en krijgt de Peter Jackson-versie van King Kong nog steeds onze voorkeur.

Kortom, door laffe beslissingen bij de filmstudio’s werd er gekozen voor een conservatievere verhaallijn die we reeds kennen rond King Kong. Een gemiste kans, hoewel de actie en trucage van de bovenste plank zijn. IMAX 3D-aarader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter