Fences review

Fences posterFences ** 1/2

Regie: Denzel Washington

Met Denzel Washington, Viola Davis, Stephen Henderson, Russell Hornsby, Jovan Adepo, Mykelti Williamson,…

Speeltijd: 139′

Ga kijken als je hield van Annie Hall.

Het verhaal: Troy is een arbeider uit de jaren ’50 die samen met zijn vrouw Rose en zijn beste vriend Bono met veel woorden probeert om te gaan met zijn leven.

Denzel Washington & Viola Davis in Fences

Ons verdict: Denzel Washington is onnaakbaar: een geweldige acteur ongeacht welke rol je hem geeft. Maar de Oscar-winnaar van Glory & Training Day is nu klaar voor zijn nieuwe grote stap na zijn acteercarrière: de regisseurstoel. En hij koos niets minder dan het toneelstuk Fences van schrijver August Wilson om zijn eerste film te brengen. Een aartsmoeilijk taak en niet meteen een geslaagde.

Versta me niet verkeerd, Fences is alles behalve slecht. Enkel heeft ieder verhaal zijn medium en het medium voor Fences is toneel. De planken brengen de dialogen en acteerprestaties beter naar boven zoals het blauw in ogen aan de zee. OK, kans is groot dat je geen namen zoals Viola Davis, Denzel Washington & Mykelti Williamson op deze planken zal zien, maar dat moet je erbij nemen. Schoenmaker blijf bij uw leest. De meer dan 2 uur durende film propvol dialogen die je laten terugdenken aan Woody Allen’s Annie Hall laten je tot slot zweten voor je plezier, maar de acteerprestaties krijg je er dan wel voor in ruil.

Kortom, Fences… Too much text in de foute setting.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter