Lion recensie

Lion posterLion **** 1/2

Regie: Garth Davis

Met Dev Patel, Nicole Kidman, David Wenham, Rooney Mara, Sunny Pawar, Saroo Brierley,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Life of Pi.

Het verhaal: Saroo geraakt gescheiden van zijn broer en reist met een verlaten trein naar de stad Calcutta, 1.600km verwijderd van zijn moeder zonder voedsel of dak boven zijn hoofd.

Dev Patel & Rooney Mara in Lion

Ons verdict: Met 6 Oscar-nominaties, 4 Golden Globe-nominaties en 2 BAFTA’s op zak is deze Lion één van de verrassingen van het voorjaar 2017. De Britse acteur Dev Patel (niet te verwarren met Suraj Sharma uit Life of Pi) gaat zo 8 jaar na zijn bijdrage in Slumdog Millionaire zelf op zoek naar zijn eerste award en terecht. Patel speelt een hele andere rol in dit emotioneel geladen verhaal van een Indische jongen die gescheiden geraakt van zijn thuis en daardoor betere kansen krijgt in het leven dankzij een pleeggezin in Australië. Dit waargebeurd verhaal rond Saroo Brierley krijgt op deze manier een unieke dimensie met een hartvertederend resultaat omringd door de prachtige landschappen van India. Bijdrages van Nicolas Kidman, Rooney Mara & David Wenham vallen ook te noteren in het geweldige cinemadebuut van regisseur Garth Davis.

Kort samengevat, Lion is een bewogen film met een sterk waargebeurd verhaal die laat terugdenken aan geweldige films zoals Life of Pi & Slumdog Millionaire. Aanradertje!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter