Side Effects review

Side Effects posterSide Effects ****

Regie: Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven, Traffic, Haywire)

Met Channing Tatum, Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Limitless.

Het verhaal: Emilie Taylor is slachtoffer van een experimentele drug die ervoor moest zorgen dat ze haar depressie kon bestrijden. De medicatie die ze van dokter Jonathan Banks kreeg, hielp haar een heel stuk verder; de enige serieuze bijwerking voor Emilie is dat ze al slaapwandelend haar man vermoordde en daardoor in de gevangenis belandt.

Heerlijke Side Effects wallpaper

Ons verdict: Steven Soderbergh staat bekend voor zijn diepgewoven verhaallijnen die op het einde leuk in elkaar vallen, maar de laatste jaren brengt hij met Haywire en The Informant! niet veel spectaculairs uit. Side Effects brengt daar spijtig genoeg geen verandering in aan de box office, hoewel dit geheel onterecht is. Het verhaal van deze film is namelijk ijzersterk! Soderbergh overtreft zijn kunnen met deze film weer eens door het publiek effectief te verrassen zonder in het cliché op te gaan. Een goede cast bestaande uit Channing Tatum, Jude Law, Rooney Mara en Catherine Zeta-Jones brengen Side Effects tot een goed einde. Wat mist deze film dan? Niks eigenlijk. Het is een absolute aanrader, enkel had Soderbergh met deze onafhankelijke productie meer geld moeten investeren in marketing. Maar ongetwijfeld wordt deze film nog een hit als huurfilm of op Netflix.

Besluit: Side Effects is een intelligent uitgewerkte thriller die absoluut de moeite waard is. Bekijk onderaan Boat Cruise, Swept Me Off My Feet, Who Can See The Lies vanuit Side Effects:
Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Side Effects review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.